Carlos Ghosn, de bestuursvoorzitter van autofabrikant en Formule 1-motorleverancier Renault, vertrouwt erop dat Renaults aanstaande klantenteam Williams volgend jaar een stuk competitiever zal zijn.

Williams maakt momenteel gebruik van Cosworth-motoren, maar stapt vanaf volgend jaar over naar Renault.

De renstal uit Grove hoopt dat deze stap ervoor zorgt dat het weer naar haar oude niveau kan opklimmen en houdt zich daarbij vast aan de eerdere samenwerking die het team van eind jaren ’80 tot midden jaren ’90 veel succes heeft gebracht.

Vanuit Renault laat Ghosn (foto) aan Autosport weten dat de motorleverancier erop rekent dat her eraan kan bijdragen dat het afgegleden Williams de weg naar boven weer kan vinden: “Wij geloven in het team van Williams en gaan ze van motoren voorzien omdat we denken dat ze veel meer potentieel hebben dan uit de huidige resultaten blijkt.”

“Williams heeft haar toekomstplannen met ons gedeeld en we denken dat we Williams kunnen helpen deze te verwezenlijken en weer competitief te worden door ze krachtbronnen te leveren.”

Ghosn heeft in gesprek met Autosport verder aangegeven dat hij best nóg meer teams van motoren wil voorzien dan de vier renstallen (Red Bull, Renault, Lotus en dus ook Williams, red.) die men vanaf 2012 als klant heeft.

De topman sluit echter uit dat Renault een aantal van haar motoren op termijn zal omdopen tot Infiniti, het luxemerk van Renaults partner Nissan.

Infiniti is momenteel al een technische partner en sponsor van Red Bull, maar daar blijft het volgens Ghosn ook bij: “De motoren zijn van Renault en zo blijft het ook.”

“Ik denk namelijk niet dat je een motor zomaar een andere naam kan geven, want er moet een zekere authenticiteit vanuit gaan. Het zou niet werken om onze motoren enkel vanuit marketingtechnische redenen Infiniti te gaan noemen als alle technologie van Renault komt.”