Het vertrouwen is groot bij Renault dat, na een naar eigen zeggen goed raceweekend in Spa, ook in Monza verwacht sterk te presteren.

“Aangezien we in Spa stappen vooruit hebben gezet, vertrouw ik erop dat we ook in Monza weer vooruitgang zullen boeken”, verkondigt Renaults teambaas Eric Boullier.

Boullier krijgt bijval van James Allison, de technisch directeur van het team. “We zaten er in Spa veel beter bij dan tijdens de vier Grands Prix daarvoor. Het was, door externe factoren, alsnog een moeilijke race voor onze beide coureurs, maar de onderliggende snelheid van de auto had ons een vijfde en zesde plaats kunnen opleveren”, meent hij.

“Over een paar races kunnen we zekerheid stellen of we het tij hebben weten te keren, al doet het mij sowieso goed dat we in België het hele weekend lang en onder alle omstandigheden competitief waren.”

“Ik heb er dan ook vertrouwen in dat de updates die we in Spa hadden ons ook op andere circuits snel maken”, herhaalt Allison, die bovendien aangeeft dat hij en Renault veel verwachten van Bruno Senna, aangezien de Braziliaan het team in België geïmponeerd heeft.

“Bruno heeft het daar geweldig gedaan”, vindt de technisch directeur. “Zeker als je je bedenkt dat het door het testverbod erg moeilijk is om halverwege het jaar in te stappen, deed hij het onder moeilijke omstandigheden erg goed.”

“Zijn zevende tijd in de kwalificatie was fantastisch. Het is erg jammer dat hij daarna in de race gelijk in de eerste bocht bij een aanrijding betrokken was – en dat weet Bruno zelf ook – maar hij kon er eigenlijk weinig aan doen omdat hij nog nooit met een volle tank met de auto had gereden. Zijn tempo in de race was daarnaast bovendien erg goed.”

Senna zelf verwacht dat hij, na zijn hoopgevende debuutweekend voor Renault, goed zal presteren in Italië: “Ik heb vertrouwen opgedaan in Spa en voel me dus meer zelfverzekerd voor de race op Monza. Ik ken de auto daarnaast een stuk beter en heb er zin in om weer in de cockpit te kruipen, met de monteurs te werken, kilometers te maken en mijn racevaardigheid verder op te poetsen.”