Renault streeft er naar volgende week knopen door te gaan hakken over welke coureurs in 2017 voor het team rijden. Het team zou daarbij nu op Nico Hülkenberg mikken.

Hülkenberg rijdt nu nog voor Force India en heeft een contract met dat team voor 2017. Toch weet het Duitse Auto Bild het zeker: de coureur uit Emmerich maakt komend seizoen de overstap naar Renault.

Renault had eerst zijn teamgenoot Sergio Pérez op het oog, maar nu die zeker bij Force India blijft, zou Renault in Hülkenberg de ’teamleider’ zien die het zoekt.

Hülkenberg zelf houdt zich ondertussen op de vlakte. “Ik ben bekend met de geruchten, maar geruchten zijn geruchten en feiten zijn feiten.” Of hij van team gaat wisselen? “Daar ziet het niet naar uit.”

Volgens Hülkenberg kleven er echter wel voordelen aan een fabrieksteam, zoals Renault. “Maar stabiliteit telt ook”, zegt de coureur die verder nog grapt dat hij niet weet of Renault-geel hem wel staat: “Geel maakt mij erg bleek.”

De coureurs die nu in het geel door de paddock paraderen – Kevin Magnussen en Jolyon Palmer – hopen ondertussen op een langer verblijf bij de Franse fabrieksstal.

Magnussen verlengde recentelijk de deadline van een optie in zijn contract die Renault voor 2017 kan lichten. De deadline daarvan lag eerst op eind september, maar nu, voor zover bekend, op half oktober.

Renault heeft dus tot die tijd om te beslissen of het onder de eerder afgesproken voorwaarden verder wil met de Deen. Volgens Renault-teambaas Frédéric Vasseur wil Renault ook ‘volgende week beslissingen nemen’.

Dat vertelt Vasseur althans aan het Deense TV3. “We weten hoe de rijdersmarkt eruitziet en hoe het binnen ons team zit. Op een gegeven moment moeten we dus beslissingen nemen. Daar gaan we volgende week voor zitten.”

Behalve Hülkenberg, Magnussen en Palmer is ook Manors Esteban Ocon met Renault in verband gebracht. De Fransman is een Mercedes-protegé, maar werd eerder dit jaar door Mercedes aan Renault uitgeleend als testrijder.