Daniel Ricciardo denkt niet dat 2016 voor zijn team Red Bull Racing een weggegooid jaar zal worden, ondanks dat de renstal nog altijd geen motordeal heeft gesloten.

“Met het oog op de huidige situatie lijkt het me sterk dat we volgend jaar voor de titel kunnen gaan”, aldus Ricciardo. “Maar ik hoop toch dat we wel meer podiums kunnen halen dan de twee van dit seizoen.”

“Ik kan er meer over zeggen als bekend is wat er volgend seizoen achterin de auto ligt”, vervolgt Ricciardo. Hij geeft er precies de crux mee aan van alle rumoer rond Red Bull: de renstal heeft nog steeds geen motorleverancier gestrikt voor 2016.

Abu Dhabi

Ondanks dat kleine probleempje schreven Red Bull en zusterteam Toro Rosso zich aan de vooravond van de Grand Prix van Brazilië bij de FIA officieel in voor het nieuwe seizoen. Voor Ricciardo was dat een flinke geruststelling. “Het duurde even, maar het team heeft bevestigd dat we volgend jaar op de grid staan. Ik weet nu dat ik volgend jaar een stoeltje heb, en dat is fijn.”

De Australiër verwacht dan ook dat er heel snel een einde komt aan de motorsoap rond zijn werkgever. “Ik denk dat er in Abu Dhabi wel nieuws komt”, zegt Ricciardo. “Ik kan niets beloven, maar hopelijk kunnen we dan iets naar buiten brengen.”

Zo’n bevestiging kan eigenlijk alleen maar over een hernieuwde deal met Renault gaan – Mercedes, Ferrari en Honda wezen Red Bull eerder om uiteenlopende redenen af. “Dat was jammer, maar ik snap hun overweging wel”, stelt Ricciardo. “We hebben een behoorlijk goed chassis, dus ze zijn gewoon een beetje bang.”