*

Ricciardo: ‘Bij Red Bull was ik niet beter af geweest’

Daan de Geus

Daan de Geus

20 juli 2019 12:00

Ricciardo: ‘Bij Red Bull was ik niet beter af geweest’
Renault Sport

Daniel Ricciardo herhaalt het nog maar eens: hij heeft geen spijt van zijn transfer naar Renault. “Bij Red Bull was ik niet beter af geweest”, aldus de Aussie, die daarbij zowel naar de cijfers wijst als naar het gevoel dat hij heeft: “Ik ben blij met mezelf en met wat ik doe.”

In interview met FORMULE 1 geeft hij het eerlijk toe: “Toen ik vorig jaar de knoop doorhakte en besloot in 2019 van Red Bull naar Renault te gaan, had ik wel even iets van ‘wauw’. Maar”, zo vervolgt hij gelijk, “daarna zakte alle stress waarmee ik rondliep weg.”

Dat hij zo overtuigd is er goed aan te hebben gedaan van topteam Red Bull over te stappen naar fabrieksteam in opbouw Renault, is ook ‘een onderbuikgevoel’, zegt Ricciardo. “Zoals je soms weet dat je het juiste hebt gedaan.”

Toch kan hij het ook met cijfers staven, vertelt hij. “Mensen komen vaak naar me toe: ‘Kijk naar Max, hij staat op het podium en jij komt daar niet eens bij in de buurt’. Maar weet je wat het is? Ik zeg dit niet om Red Bull af te vallen, maar ze doen nu precies hetzelfde als de afgelopen vijf jaar.”

“Vorig jaar had Red Bull rond deze tijd drie races gewonnen, nu hebben ze net (in Oostenrijk, red.) de eerste zege gepakt”, redeneert hij. “Dus ik was helemaal niet beter af geweest als ik bij Red Bull was gebleven. Dat is ook mijn punt: tenzij je voor Mercedes rijdt, kun je als coureur nooit helemaal tevreden zijn, want Mercedes domineert.”

“Ik heb dus zeker geen spijt van mijn overstap naar Renault”, zegt Ricciardo, ondanks dat hij erkent dat de resultaten ‘nog niet geweldig’ zijn. “Maar ik ben heel blij met het team en met wat ik hier zie. En het belangrijkste: ik ben blij met mezelf en met wat ik doe, wat ik hier probeer op te bouwen met de engineers.”

In de nieuwste FORMULE 1, nr. 11, vertelt Daniel Ricciardo in een uitgebreid interview nog veel meer over zijn overstap naar Renault, hoe het is om naast Max Verstappen en Nico Hülkenberg te rijden en hoe hij Renault helpt naar voren te komen. “Ze vragen hier veel om opbouwende kritiek, dus ik kan een eikel zijn zonder een eikel te lijken. Dat mag ik wel!” FORMULE 1 nr. 11 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.