*

Ricciardo blij met P8, maar kan ogen niet geloven: ‘McLaren is verrassend snel!’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 juni 2019 17:15

Ricciardo blij met P8, maar kan ogen niet geloven: ‘McLaren is verrassend snel!’
Motorsport Images

Achtste op de grid voor Renaults thuisrace, terwijl teamgenoot Nico Hülkenberg in Q2 bleef hangen: van tevoren zou Daniel Ricciardo er waarschijnlijk voor hebben getekend, maar de Aussie is boven alles verbaasd door het tempo van rivaal McLaren.

McLaren, dat met motoren van Renault rijdt, claimde met Lando Norris en Carlos Sainz namelijk de vijfde en zesde plek op de grid. “Zij hebben een geheime update gebracht waar ze niemand over hebben verteld”, wordt Ricciardo geciteerd door de BBC, waarbij het gezien zijn status als grappenmaker niet duidelijk is of dat serieus genomen moet worden of niet.

Lees ook: McLaren verbaast zichzelf: ‘Nooit gedacht een Ferrari én een Red Bull te verslaan’

Waar de Australiër hoe dan ook niet omheen draait, is dat McLarens tempo ‘indrukwekkend’ is. “Wij konden ze in elk geval niet bijhouden. Ik denk dat de achtste plek vandaag het maximale voor ons was en daar ben ik ook vrij happy mee.”

Ricciardo hing nog een onderzoek boven het hoofd vanwege het hinderen van Kimi Räikkönen in het begin van de kwalificatie, maar is daar zonder straf vanaf gekomen. Hij mag dus gewoon als achtste starten.

Lees ook: Hamilton oppermachtig in kwalificatie, Verstappen blijft McLarens nipt voor