*

Ricciardo: ‘Dit is altijd een goed circuit voor me geweest’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

24 november 2018 16:02

Ricciardo: ‘Dit is altijd een goed circuit voor me geweest’
Sutton Images

Waar het gezicht van zijn teamgenoot op onweer stond, was Daniel Ricciardo tevreden met zijn kwalificatie. Hij start morgen als vijfde.

Na een aantal teleurstellende races, waarin Ricciardo sneller naast de baan stond dan hem lief is, kon hij met een vijfde startpositie voor de Grand Prix van Abu Dhabi weer lachen. “Dit is altijd een goed circuit voor me geweest en ik heb het ook altijd leuk gevonden. Maar als het ergens goed gaat, vind je het ook al snel leuk!”, aldus een vrolijk Ricciardo.

Voor de kwalificatie waren er nog wel wat zorgen bij de Australiër. “Ik was na de derde training (toen hij stilviel met een vermeend waterlek, red.) wel wat nerveus voor de kwalificatie. Ik wist niet of ze de motor moesten wisselen, maar het viel gelukkig te repareren. Ik redde het vervolgens – net – op de ultra’s in Q2, dat is belangrijk voor de race van zondag.”

Met een vijfde plek start hij voor zijn teamgenoot, maar wel achter de rijders van Mercedes en Ferrari. “Kimi was net wat sneller in Q3. Jammer, want ik was graag vierde in plaats van vijfde geweest, maar ik denk dat we er goed voorstaan voor de race. Hopelijk kunnen we mee knokken en sta ik na zestig ronden, of hoe lang de race ook is (55 ronden, red.) op het podium.”

Gerelateerd