Scuderia Toro Rosso treedt volgend jaar met een nieuw rijdersduo aan: Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi moeten in 2012 plaatsmaken voor Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne.

 

Toro Rosso heeft dus besloten het over een andere boeg te gooien en Alguersuari en Buemi in te ruilen voor Ricciardo – die als testrijder voor Toro Rosso aan 2011 begon en met nog elf races te gaan bij HRT werd gestald om race-ervaring op te doen – en Vergne, die na het vertrek van Ricciardo diens positie als testrijder overnam.

 

Toro Rosso’s teambaas Franz Tost laat in een verklaring weten dat hij blij is met de promotie van de Australiër en de Fransman en laat ze gelijk weten dat hij hoge verwachtingen van ze heeft: “Daniel en Jean-Eric hebben dit jaar bewezen dat ze er klaar voor zijn en ik ga er dan ook vanuit dat ze komend seizoen een waardevolle bijdrage voor ons team zullen leveren.”

 

Tost denkt niet dat het jonge tweetal weinig tijd nodig zal hebben om op snelheid te komen: “Daniel heeft al races gereden en Jean-Eric heeft zich snel aan de Formule 1 aangepast. Ze kennen het team en de engineers bovendien, dus ik denk dat we tijdens de wintertests al gelijk voortvarend van start zullen gaan.”

 

In een reactie laat Ricciardo optekenen dat zijn aanstelling bij Toro Rosso een big deal voor hem is. “Ik had mijn hoop hier namelijk al op gevestigd op het moment dat ik vrijdagtrainingen voor Toro Rosso ging afwerken”, legt hij uit. “Dit is dus werkelijk geweldig nieuws voor me”, vervolgt de coureur uit Perth. “Ik sta echt te springen van blijdschap. Ik ben Red Bull zeer dankbaar dat ze me deze kans geven.”

 

Ook zijn toekomstige teamgenoot Vergne is Red Bull erg dankbaar en is uiteraard verrukt dat hij de kans krijgt komend jaar in de Formule 1 te rijden: “Het lijkt wel alsof ik mijn kerstcadeau dit jaar te vroeg gekregen heb”, jubelt hij. “Maar kan voor mij niet vroeg genoeg komen! Ik weet dat racen anders is dan testen, maar ik voel me er klaar voor en kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

 

Zoals gebruikelijk is als een team één of twee coureurs aan de kant zet, worden deze heren bedankt voor bewezen diensten. Zo ook Alguersuari en Buemi, van wie nog niet bekend is of ze deel uit blijven maken van de Red Bull-familie. “Ze hebben het team helpen groeien en een paar uitstekende resultaten geboekt”, prijst de teambaas de coureur die inmiddels zijn ingeruild.

 

“We zijn Sébastien en Jaime erg erkentelijk voor al hun harde werk en wensen ze het beste voor de toekomst”, vervolgt Tost, die nog wel kort toelicht waarom het tweetal is ingewisseld voor een ander kopppel: “Toro Rosso bestaat om jonge Red Bull-talenten de Formule 1 in te krijgen en om dat voor elkaar te krijgen, is het een deel van de filosofie van het team om af en toe schoon schip te maken en een nieuwe lichting de kans te geven.”