Daniel Ricciardo is zeer tevreden met zijn optreden in de kwalificatie van de Grand Prix van Maleisië. De Australiër kwam in Q2 tot de dertiende tijd. Vier plaatsen hoger dan zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne, die in Q1 bleef steken doordat hij werd opgehouden.

“Ik had vanochtend voor de kwalificatie getekend voor P13”, vertelt Ricciardo. “Zo goed hebben we er in de vrije trainingen niet bij gestaan. We zaten er in Q1 al goed bij. Toen het begon te regenen, hebben we onze kans gemist. Misschien had er nog meer in gezeten. Vanaf de dertiende plaats kan ik morgen een serieuze gooi naar punten doen. Het zou fijn zijn als ik al zo vroeg in het seizoen punten kan pakken.”

In tegenstelling tot Ricciardo is teamgenoot Vergne teleurgesteld. “Ik zou niet weten wat ik beter had kunnen doen. Het is nooit leuk in Q1 af te haken. Ik was snel genoeg om Q2 te bereiken, maar werd opgehouden in de laatste sector. Dat kostte me net die paar tienden. Iets positiefs? Ik heb een extra set banden en het zou wel eens een chaotische race kunnen worden. Daar kan ik van profiteren.”

James Key, technisch directeur van Toro Rosso, is tevreden over de prestaties van zijn coureurs. “We moesten de hele balans omgooien ten opzichte van Australië. Daar zijn we iets te ver in doorgeschoten, waardoor de zachtste banden niet goed meer tot hun recht kwamen in de vrije training. Voor de kwalificatie hebben we de afstelling opnieuw aangepast en met succes. Ik denk dat we in de race een goed tempo kunnen rijden.”