Doel bereikt. Daniel Ricciardo heeft zijn eerste Formule 1-race uitgereden. En daar gaat het vooral om. De jonge Australiër moet meters maken.

“Het voelde goed om te finishen en om de geblokte vlag te zien. Lekker ook om meters te hebben gemaakt, want dat was toch het belangrijkste vandaag. Veel dingen had ik nog nooit gedaan, het begrijpen van de banden, pitstops afwerken en de strategie uitvoeren, maar wat dat betreft heb ik veel geleerd”, aldus Ricciardo.

 

“Ik was iets langzamer dan de concurrentie maar dat wordt vanzelf wel minder. Ook moet ik wennen aan de blauwe vlaggen: dat is nog knap lastig. Ik ben tevreden met dit resultaat. Het halen van de finish is een goed resultaat. Volgende race wil ik meer leren en dichter in de buurt van Liuzzi komen.”

De Italiaan finishte voor de debutant. “Dit was een lastige race, ook omdat we vanaf vrijdag al problemen hadden. Het maken van een goede bandenkeuze was niet eenvoudig. In de openingsfase konden wij het gevecht met concurrenten aangaan maar we hadden niet de snelheid om ze in het vervolg van de race ook bij te houden.”