*

Ricciardo: ‘Heb kaarten te spelen in Red Bull-onderhandelingen’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Ricciardo: ‘Heb kaarten te spelen in Red Bull-onderhandelingen’
Sutton Images

Volgens Daniel Ricciardo heeft hij enige kaarten in handen in zijn (aanstaande) onderhandelingen met Red Bull over een nieuw contract.

Ricciardo’s Red Bull-deal loopt eind 2018 af en het team wil graag met hem verder, al heeft topman Helmut Marko al aangegeven wel rekening te houden met een mogelijk vertrek van de Australiër.

Teambaas Christian Horner heeft gezegd liever vandaag dan morgen te willen weten waar hij aan toe is met Ricciardo, maar ook benadrukt de coureur de tijd te geven om na te denken over zijn toekomst.

Ricciardo wacht namelijk niet alleen een belangrijke beslissing, maar is straks voor het eerst sinds zijn Formule 1-debuut in 2011 niet op voorhand al voor langere tijd doorlopend aan Red Bull verbonden.

In gesprek met Autosport beaamt Ricciardo dat dit een nieuwe situatie voor hem is, en dat hij “er het meeste van wil maken” wat betreft het uitstippelen van zijn toekomst.

Ricciardo wacht een belangrijke beslissing over zijn toekomst.

“Doordat mijn contract afloopt en ikzelf ook enige kaarten in handen hou, denk ik niet dat er haast bij geboden is”, zegt Ricciardo daarbij over de gesprekken met Red Bull over een langer verblijf.

“Het is verder fijn om te horen dat Helmut en Christian hebben gezegd dat ze met me door willen. Dat is in elk geval beter dan dat ze zeggen dat ze niet kunnen wachten tot ik weg ben!”, grapt Ricciardo.

Wat volgens Ricciardo met stip op één staat in zijn afwegingen – ondanks dat hij zoals hij erkent “de macht heeft over financiële zaken te onderhandelen” – is performance.

“Dat is het eerste vakje dat voor mij afgevinkt moet worden. Ik ben namelijk nog jong en competitief genoeg om gewoon de snelste auto te willen, in plaats van het grote geld.”

Behalve dat Ricciardo op de interesse van Red Bull kan rekenen, is hij in het verleden ook in verband gebracht met Ferrari en Mercedes, waar voor 2019 zitjes beschikbaar zijn.