Red Bulls Helmut Marko wil een plan achter de hand hebben voor het geval Daniel Ricciardo het team eind 2018 eventueel verlaat. Het contract van de Australiër loopt dan af.

De coureur uit Perth is al geregeld in verband gebracht met met name Ferrari, waar het contract van Kimi Räikkönen eveneens eind 2018 afloopt. Bij Mercedes komen in 2019 mogelijk zelfs twee plekjes vrij, nu Valtteri Bottas maar een nieuw contract voor één jaar heeft gekregen en Lewis Hamilton die nog met het team spreekt over contractverlenging voor na 2018.

Red Bull, dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel eind 2014 tot haar eigen verrassing naar Ferrari zag verkassen, wil niet nogmaals voor zo’n surprise komen te staan. “Ricciardo komt op de markt, dus we moeten zeker al naar alternatieven gaan kijken. We willen immers niet onvoorbereid zijn”, vertelt Marko, talentscout en topadviseur van Red Bull, aan het Duitse Auto, Motor und Sport.

Een verschil tussen de situatie met Vettel en Ricciardo is wel dat Vettel destijds door een prestatieclausule onder een doorlopend contract uitkwam. Ricciardo’s contract loopt ‘gewoon’ af. Volgens Ricciardo zelf hebben Marko en hij het nog niet over de toekomst na volgend seizoen gehad. “Ik geloof niet dat Marko al een plan heeft voor na 2018.”

“Volgend jaar rij ik sowieso nog voor Red Bull. Dat weet ik althans 99,999 procent zeker”, lacht Ricciardo. “Volgens mij is Marko namelijk niet ontevreden met hoe ik het doe”, grinnikt hij verder. Ricciardo heeft eerder benadrukt dat hij in 2018 echt om de titel wil strijden. “Dat is het plan en wat iedereen wil. Mocht het toch geen goed jaar worden, dan hebben we het er dan wel weer over.”

Volgens Ricciardo is Marko happy met hoe hij het doet.