*

Red Bull geeft Ricciardo tijd voor beslissing over toekomst

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Red Bull geeft Ricciardo tijd voor beslissing over toekomst
Sutton Images

Red Bull is bereid Daniel Ricciardo de tijd te geven terwijl hij nadenkt over zijn toekomst in de Formule 1. Dat zegt Red Bull-teambaas Christian Horner.

Max Verstappen heeft zijn contract met Red Bull onlangs verlengd, tot en met 2020, maar de overeenkomst van teamgenoot Ricciardo loopt eind 2018 af.

Red Bull wil graag verder met de Australiër, al heeft topman Helmut Marko erkend rekening te houden met een vertrek van de coureur die in verband is gebracht met Mercedes en Ferrari.

Ricciardo zelf heeft aangegeven graag eerst aan te kijken hoe Red Bull het in 2018 doet, want na vier jaar zonder serieus aanspraak te maken op de titel, wil hij dan echt om het kampioenschap meedoen.

Het is een insteek die Horner wel begrijpt, zo maakt hij duidelijk tegenover Autosport. “Daniel is 28, dus er wacht hem een hele belangrijke beslissing”, weet de Red Bull-teambaas.

“Ik twijfel er niet aan dat hij de tijd wil nemen om er zeker van te zijn dat hij de juiste keuze maakt, maar hij weet ook dat we graag met hem verder willen.”

Horner wil Ricciardo heel graag bij Red Bull houden.

“Als het nog zes maanden duurt voor hij een beslissing neemt, dan is dat maar zo”, stelt Horner zich geduldig op. “Hij weet in ieder geval hoe wij erin staan.”

“Ik zou het liever eerder rond hebben, maar zolang de uitkomst hetzelfde is (en Ricciardo blijft, red.) maakt het me niet uit als we eerst nog een halfjaar moeten wachten.”

Goed op z’n plek
Horner stelde rondom Verstappens contractverlenging dat de Nederlander bij Red Bull ‘een team om zich heen kan bouwen’, maar Ricciardo hoeft zich daar volgens hem geen zorgen om te maken.

“Daniel weet hoe we hier te werk gaan en hoe we onze coureurs behandelen, en hij is daar zeer op zijn gemak en happy mee”, beklemtoont de Red Bull-teambaas.

Volgens Horner zit Ricciardo sowieso goed op zijn plek bij het team waarvoor hij al sinds 2014 uitkomt. “Hij heeft het hier naar zijn zin en kent onze kwaliteiten.”

Mocht Ricciardo toch besluiten te vertrekken, dan heeft Red Bull al een vervanger achter de hand: de aan Renault uitgeleende Carlos Sainz, die nog altijd deel uitmaakt van Red Bulls opleidingsprogramma.

“Dat is waarom we Carlos slechts hebben uitgeleend, om opties te hebben. Het is een vangnet voor ons, maar ons eerste doel blijft om met het duo Verstappen – Ricciardo verder te gaan.”