Daniel Ricciardo twijfelt er niet aan dat hij in een winnende auto nog steeds races kan winnen, maar vergelijkt zijn huidige McLaren met een danspartner die soms in een ander ritme beweegt.

De 33-jarige Ricciardo worstelt er ook al sinds zijn overstap naar McLaren in 2021 mee dat de bolides van het Britse team hem niet heel goed liggen. Het weerhield hem er desondanks niet van vorig jaar te winnen op zijn geliefde Monza, waar een zeldzame kans zich voordeed en hij deze verzilverde. Het was overwinning nummer acht in de Formule 1 voor de Aussie, al lijkt nummer negen een jaar later ver weg.

Lees ook: Ricciardo ontkent geruchten: ‘Ik loop niet weg van de Formule 1’

“Geef me echter een winnende auto, en ik zal winnen”, laat Ricciardo Sky Sports weten dat hij wat dat betreft nog altijd van zijn eigen kunnen overtuigd is. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik ooit een zege heb laten liggen”, zegt hij over de momenten waarop er eentje voor het grijpen was. Tegelijkertijd erkent hij dat hij en McLaren momenteel normaliter niet om de zeges meedoen. “Dat is nu ook de uitdaging.”

Danspartner

McLaren en Ricciardo werken er samen hard aan om de auto beter te maken, verklaart Ricciardo. En om deze meer op maat te maken voor hem. Vooralsnog, zegt de coureur die al vrijwel het hele jaar zijn meerdere in teamgenoot Lando Norris moet erkennen, is het echt goede gevoel er nog niet. “Terwijl jij en de auto één moeten zijn als je erin ingesnoerd zit”, benadrukt hij.

Met McLarens MCL36 zijn er echter momenten dat Ricciardo niet weet dat deze auto gaat doen. “Ik ben zelf geen danser”, begint hij zijn beeldspraak, “maar ik vergelijk het met dansen met een partner die in een ander ritme danst. Dan dans je namelijk niet echt.” Ricciardo denkt wel dat het steeds beter gaat, en hij en zijn bolide elkaar in die zin steeds beter aanvoelen.

Lees ook: Ricciardo wilde werknemers zekerheid geven over toekomst bij McLaren