Daniel Ricciardo heeft Red Bull verruild voor Renault, maar kan er ‘mee leven’ als zijn oude team en oude teamgenoot Max Verstappen in 2019 kampioen worden met hun nieuwe motorleverancier Honda. “Ik heb daar vrede mee.”

“Dat is zelfs iets dat ik heb afgewogen alvorens ik mijn beslissing maakte om naar Renault te gaan”, vertelt Ricciardo aan Racer. “‘Wat nou als Red Bull het volgend jaar geweldig doet met Honda, en Max kampioen wordt?’, vroeg ik mezelf af. Ik heb dat scenario in mijn hoofd afgespeeld en kwam tot de conclusie dat ik er mee kan leven als dat gebeurt”, zegt de Australiër.

Lees ook: Renault-teambaas Abiteboul: ‘Ricciardo is het geld helemaal waard’

Een mogelijk scenario waarin Verstappen straks begin december de wereldbeker in zijn handen heeft en hijzelf met lege handen staat, woog voor Ricciardo uiteindelijk niet op tegen ‘de behoefte die ik voelde voor verandering’. “Dus zelfs als Red Bull het komend seizoen fenomenaal doet, is dit de juiste beslissing voor me. Hoe het ook uitpakt, ik heb er vrede mee.”

Dat Ricciardo Red Bull na vijf jaar verlaat zonder echt voor de titel te hebben kunnen vechten, is niet iets waar hij enorm van baalt. “Helemaal niet, want ik heb nooit andere opties gehad. Het is niet zo dat ik twee jaar geleden bij Mercedes had kunnen tekenen, ofzo, maar het toen niet heb gedaan omdat ik niet wilde of wat dan ook.”

Lees ook: Ricciardo sprak ook met Mercedes: ‘Maar soms word je die spelletjes op de rijdersmarkt zat’

“Natuurlijk heb ik frustrerende jaren gehad, zoals 2015 en 2018, maar ik ben altijd happy geweest met hoe ik er zelf in heb gestaan en mee om ben gegaan. Het is niet zo dat ik terugkijk en denk: ‘ah, als ik dit of dat had gedaan, was het beter voor me afgelopen’. Ik heb niet het gevoel dat ik mezelf tekort heb gedaan. Ik heb nergens spijt van.”