*

Ricciardo sprak ook met Mercedes: ‘Maar soms word je die spelletjes op de rijdersmarkt zat’

Daan de Geus

Daan de Geus

31 december 2018 14:00

Ricciardo sprak ook met Mercedes: ‘Maar soms word je die spelletjes op de rijdersmarkt zat’
Sutton Images

Daniel Ricciardo had het medio 2018, te midden van gesprekken met Mercedes, echt wel even gezien met alle spelletjes op de rijdersmarkt. “Het was aan de ene kant wel leuk en spannend, maar af en toe ook verwarrend.”

Dat vertelt de Australiër, die in de zomerstop bekendmaakte van Red Bull naar Renault over te stappen, aan ESPN. Volgens diezelfde publicatie was Ricciardo, die eerder ook met Ferrari in verband werd gebracht, eind juli met Mercedes in gesprek voor Valtteri Bottas’ zitje en wachtte de Aussie op antwoord van dat team. Gevraagd naar hoe dat proces verliep, zegt Ricciardo dat hij ‘een paar gesprekken’ heeft gehad: “Maar het schoot niet echt op.”

Lees ook: Wie blokkeerde komst Ricciardo naar Ferrari? ‘Ik heb wel een idee wie het was’

Als het anders was gelopen, waren Ricciardo en Hamilton in 2019 misschien wel teamgenoten geworden.

‘Hou niet van spelletjes’
“Ik denk dan ook: als je me wil hebben, zeg het dan gewoon. Anders is het ook prima, maar ga ik verder kijken. Op een gegeven moment wil je gewoon zwart-op-wit antwoord, weten waar je staat. Dat is dan wanneer je de spelletjes wellicht een beetje zat begint te worden”, erkent Ricciardo, die de term ‘spelletjes’ gelijk terugneemt: “Want ik weet niet of dat het goede woord is, het is meer dat om elkaar heen draaien de hele tijd. Ik duik er zelf liever gelijk in!”

Lees ook: Marko: ‘Ricciardo wil niks tekenen tot Hamilton heeft bijgetekend bij Mercedes’

‘Leerzame ervaring’
Ricciardo vertelt daarbij ook dat het voor hem sowieso een hele nieuwe ervaring was. In voorgaande jaren bepaalde Red Bull immers wat zijn toekomst was, omdat hij daar een langdurige, doorlopende deal had. “Ik zal hier echter zeker van leren en ik weet zeker dat ik dit proces verder in mijn loopbaan nog eens mee zal maken en dan dingen anders zal doen.” Maar, benadrukt Ricciardo: “Ik heb nergens spijt van, het is gewoon iets dat je moet leren.”

Ricciardo gaat van Red Bull naar Renault.

Het was in zekere zin dus ook wel ‘leuk’, zegt hij. “Aan de ene kant waren er namelijk teams die me heel graag wilden, maar aan de andere kant waren er teams die zich wat halfslachtiger opstelden, zoals Mercedes… Het was af en toe ook verwarrend, want je probeert steeds te kijken wie wel echt interesse heeft en wie niet. Spannend, maar je blijft er in je hoofd wel mee bezig.”

Lees ook: Ricciardo: ‘Natuurlijk is verandering eng, maar ik moest naar mijn hart luisteren’