*

Wie blokkeerde komst Ricciardo naar Ferrari? ‘Ik heb wel een idee wie het was’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

4 december 2018 16:44

Wie blokkeerde komst Ricciardo naar Ferrari? ‘Ik heb wel een idee wie het was’
Sutton Images

Stiekem hoopte Daniel Ricciardo aanspraak te maken op een stoeltje bij Ferrari. Over het stuklopen van de al dan niet ‘bijna-deal’ doen verschillende verhalen de ronde. Vroeg hij teveel? Was er een veto van de grote baas of stak Vettel een stokje voor een hereniging met de Australiër?

De eerste lezing gaat vooral over de forse salariswensen die Ricciardo op tafel zou hebben gelegd. De Australiërs strijkt volgend seizoen bij Renault naar verluid meer dan 20 miljoen euro per jaar op, een bedrag waar de Italianen voor gepast zouden hebben. Kopman Sebastian Vettel staat al voor een dergelijk vorstelijk salaris in de boeken, de Scuderia had geen trek in nog zo’n kostenpost, zo zou het verhaal zijn.

‘Al het goede voor Ferrari’
Het Italiaanse Automoto trok de stoute schoenen aan en vroeg Ricciardo zelf of hij een idee heeft waar het op stuk liep.  “Ik weet niet waar je het over hebt, wie zegt dat ik te veel zou hebben gevraagd?”, antwoordt hij. Of zou Vettel zelf ook een hand in het afketsen van de deal gehad? “Er heeft uiteindelijk iemand ‘nee’ gezegd. Wie? Dat wil ik ook wel weten maar misschien heb ik wel een idee. Dat zou je aan Ferrari moeten vragen.”

Diegene zou ook de inmiddels overleden Ferrari-baas Sergio Marchionne kunnen zijn geweest. Het was een bekende wens van Marchionne dat protegé Charles Leclerc het stoeltje van Kimi Räikkönen zou overnemen. “Er is gesproken en gediscussieerd maar er was al iets opgezet voor Leclerc dus viel mijn deal in het water. Al het goede voor hen”, aldus Ricciardo.

De nu 29-jarige Australiër tekende uiteindelijk een tweejarig contract bij het Renault van Alain Prost. Er is na zijn Franse periode dus nog voldoende tijd voor een overstap naar Maranello:  “Ik hoop nog even te hebben in Formule 1, wie weet of er zich nog een mogelijkheid in de toekomst voordoet.”

 

Gerelateerd