Daniel Ricciardo heeft op de kunstmatig beregende omloop van Paul Ricard de snelste tijd gezet. Daarmee bleef de Red Bull-coureur Stoffel Vandoorne en Kimi Räikkönen in respectievelijk de McLaren en de Ferrari voor.

De drie coureurs namen deel aan de door Pirelli zo vurig verlangde natweertest. Tezamen legden ze een totaal van 285 rondjes af. Daniel Ricciardo was aan het eind van de dag de snelste, maar tijden waren van geen enkel belang. De nieuwe regenbanden van Pirelli werden in verschillende configuraties getest, waarna de teams feedback dienden te geven aan Pirelli, niet wetende waar ze nu exact mee hadden gereden.

Kimi Räikkönen noemde de banden na 99 rondjes ‘nog geen verbetering ten opzichte van de banden van het afgelopen seizoen’: “Maar wellicht is het nog wat voorbarig om conclusies te trekken. Het is in ieder geval goed dat we hier zijn en dat we onder constante omstandigheden onze ronden kunnen rijden”, voegde hij daar aan toe.

Stoffel Vandoorne, de Belg die namens McLaren beide testdagen voor zijn rekening neemt en de tweede tijd noteerde, had na afloop woorden van gelijke strekking klaar om de eerste testdag samen te vatten: “Het was voor iedereen even zoeken naar de juiste omstandigheden, omdat sommige delen van het circuit in het begin te droog of juist te nat waren.”

“Na drie runs lag de baan er echter goed bij. Toen konden we serieus met de banden aan de slag. Uiteindelijk ging het erom dat wij Pirelli informatie gaven over de banden en ik denk dat we in die opzet zijn geslaagd.”