Ondanks dat Red Bulls technisch directeur Adrian Newey een stap terug zou hebben gezet, is hij volgens coureur Daniel Ricciardo nog zeer betrokken bij het team en de ontwikkeling van de Red Bull RB11.

Hoewel Red Bull constant heeft benadrukt dat de RB11 ‘een echte Newey’ is, heeft het er gelijktijdig niet omheen gedraaid dat de hoog aangeschreven technisch directeur sinds eind 2014 ‘een stapje opzij heeft gezet’, maar Ricciardo zinspeelt erop dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij Newey.

“Ik wil Adrian niet in de spotlights zetten, maar hij was bij alle wintertests aanwezig en is er dit weekend ook weer bij”, vertelt Ricciardo aan Autosport. “Het lijkt er op dat hij toch nog veel meer bij het team betrokken is dan hijzelf wellicht had verwacht. Ik denk dat hij zeer geïnteresseerd is in de RB11.”

Dat Newey toch nog zo vaak bij de Formule 1-tak van Red Bull rondloopt en bezig is, komt voor Ricciardo niet echt als een verrassing: “Want ons hele team streeft er naar om terug te keren aan de top. 2014 was voor Red Bull-begrippen een teleurstellend jaar en we zijn erop gebrand Mercedes niet verder uit te laten lopen.”

Vooralsnog lijkt het er echter op dat Mercedes wel nog altijd op voorsprong staat, zo moet ook de drievoudige Grand Prix-winnaar Ricciardo erkennen, die Red Bull ziet als één van de teams die daar achter ‘met Ferrari, Williams en misschien nog wat anderen’ in een groepje zit waarin wordt uitgemaakt wie best of the rest is.