Daniel Ricciardo denkt dat Red Bull titelverdediger Mercedes kan verslaan. Red Bull-topman Helmut Marko verwacht ook strijd met Mercedes, vooral als het seizoen eenmaal halverwege is.

“We kunnen ze verslaan”, stelt Daniel Ricciardo ronduit ten overstaan van Sky Sports F1. “De regels zijn voor iedereen hetzelfde, dus er is geen reden waarom we ze in de loop van het seizoen niet zouden kunnen kloppen.”

Ricciardo erkent daarbij wel dat Mercedes, dat op de eerste drie testdagen veruit de meeste kilometers heeft gemaakt en op twee van de drie dagen het snelst was, goed aan de wintertests is begonnen. “Maar dat hadden we al verwacht.”

“De regels zijn immers wel veranderd, maar niet zo drastisch dat het aannemelijk zou zijn dat Mercedes ineens van de eerste naar de vijfde plek in de teamrangschikking zou zakken.”

“We gingen er al vanuit dat ze snel zouden zijn, we weten alleen nog niet hoe snel Ferrari is en hoe sterk wijzelf zijn”, zo moet Max Verstappens Australische teamgenoot op dit moment toegeven.

‘Mercedes favoriet’
Red Bull-topman Helmut Marko rekent er ook op dat het team van de energiedrankfabrikant het gevecht met Mercedes aan kan. Maar, zo vertelt hij Sky Sports F1: “Mercedes is natuurlijk nog steeds favoriet.”

“Ze hebben namelijk de sterkste motor en zijn het best qua betrouwbaarheid. Onze motorleverancier Renault loopt wel op ze in, maar hoeveel, dat weten we pas bij de seizoensopener in Melbourne eind maart.”

“Het positieve is echter dat we heel dicht bij Mercedes in de buurt kunnen komen”, zegt Marko, die denkt dat het vooral ‘halverwege het seizoen’ spannend moet kunnen worden.