De strijd tussen McLaren en Renault om de vierde plek in het WK is nog niet beslist en als het aan Daniel Ricciardo ligt, voert Renault de druk op door komend weekend in Mexico meer punten dan McLaren te scoren.

Na een ’teleurstellende reeks races’ direct na de zomerstop, veerden Renault en Daniel Ricciardo op met een inhaalrace van de zestiende naar de zesde plek voor de Aussie in Japan. “Dat was awesome”, meent Ricciardo, die dat resultaat zeker ‘verdiend’ vond gezien Renaults eerdere tegenslag.

Lees ook: Ricciardo roept Renault op ‘positief te blijven’ ondanks wisselende resultaten

Teamgenoot Nico Hülkenberg pakte in Japan ook een puntje mee op P10, maar McLaren nam alsnog één punt meer mee dankzij Carlos Sainz’ vijfde plek, goed voor tien punten. McLaren staat nu op 111, terwijl Renault volgt met 77. Een aanzienlijk gat, maar niet onoverbrugbaar met nog vier races te gaan.

Renault moet de druk op McLaren houden, zegt Daniel Ricciardo.

De eerste race van dit laatste kwartet is die in Mexico, waarvoor het doel duidelijk is volgens Ricciardo: “Dat is om beter te zijn en meer punten te scoren dan McLaren, zodat we de druk er bij ze op houden.”

Op basis van de eerste zeventien Grands Prix van 2019 wordt het desondanks niet makkelijk voor Renault om meer punten te pakken dan McLaren. Dit lukte de Franse fabrieksformatie slechts in vijf gevallen, terwijl McLaren dus twaalf keer meer punten scoorde dan Renault.

Lees ook: McLaren: ‘Vierde plaats nog niet veilig, mogen niets aan toeval overlaten’

Behalve Ricciardo, haalt ook Hülkenberg echter aan dat het ‘belangrijk is om goed te scoren in Mexico’. “Want we naderen het deel van het jaar waarin de balans wordt opgemaakt en eindafrekening volgt, dus alles telt.”

Nico Hülkenberg haalt ook aan dat het ‘belangrijk is goed te scoren’ in Mexico, nu het seizoenseinde nadert.