Met nog vier Grands Prix te gaan en 34 punten voorsprong op nummer vijf Renault rekent McLaren zich nog niet rijk in de strijd om de vierde plaats. “We moeten er zowel op het circuit als de fabriek het maximale uit blijven halen.”

Dat is de boodschap van teambaas Andreas Seidl aan McLarens manschappen, want ‘onze vierde positie in het WK is nog niet veilig’, benadrukt hij. “We mogen dus niets aan het toeval overlaten. Alles ligt namelijk nog open.”

McLaren komt in dit laatste kwartet aan races dus ook nog gewoon met updates voor haar MCL33-bolide, al gaat het hier wel om kleine verbeteringen, met de focus die natuurlijk ook al grotendeels naar 2020 is verlegd.

McLaren-teambaas Seidl: ‘Je mag als team niet in een comfortzone terechtkomen’

Strijdende Sainz
Behalve bij de constructeurs staat er echter ook bij de coureurs nog iets op het spel: McLarens Carlos Sainz staat namelijk zesde in het WK. Dankzij een vijfde plek in Japan haalde hij de van Red Bull naar Toro Rosso teruggezette Pierre Gasly in. Sainz staat op 76 punten, Gasly op 73, maar het grootste gevaar voor Sainz’ zesde plek lijkt te komen van Gasly’s Red Bull-opvolger Alexander Albon, die achtste staat met 64 punten.

Carlos Sainz vecht voor de zesde plek in het WK.

Albon rijdt de punten de laatste tijd echter goed bij elkaar: sinds de zomerstop scoorde hij er 48, tegenover 18 voor Sainz en 10 voor Gasly. “Dat ik na een sterk weekend in Japan de sprong naar de zesde plek in het WK maakte, is hoopgevend en draagt bij aan onze motivatie. Het zal niet makkelijk worden deze plek vast te houden”, weet Sainz, “maar ik zal er voor vechten met alles wat ik in me heb.”