*

Ricciardo roept Renault op om ‘positief te blijven’ ondanks wisselende resultaten

Laurens Stade

Laurens Stade

21 oktober 2019 10:25

Ricciardo roept Renault op om ‘positief te blijven’ ondanks wisselende resultaten
Motorsport Images

Daniel Ricciardo roept Renault op om positief te blijven, ondanks een reeks van wisselende resultaten. Volgens de Australiër krijgt het team maar geen rust met alle problemen, maar hij hoopt in de komende races ‘een reeks’ punten te kunnen scoren voor het team. 

Hoewel Renault in Singapore en Rusland er goed bij stond in de kwalificaties, vielen de resultaten in de races tegen. In Singapore moest het team, nadat Ricciardo uit de uitslag van de kwalificatie gehaald werd, genoegen nemen met twee punten, terwijl het team slechts één punt pakte in Rusland. In Japan ging het al beter voor de Franse renstal. Ricciardo startte in Japan vanaf de zestiende plaats maar reed zich een weg naar voren om als zesde over de finish te komen. Renault verliet Suzuka met negen punten.

”Na de kwalificatie dacht ik: ‘Weer dezelfde onzin’. We kunnen gewoon geen rust krijgen met alle problemen. Maar ik heb het gevoel dat we eindelijk een resultaat behaald hebben wat we verdienen”, aldus Ricciardo tegen Motorsport.com. ”We hebben nu een paar back-to-backs te gaan en daar zitten leuke circuits bij. Hopelijk kunnen we een reeks punten pakken voor het team.”

Ricciardo roept Renault dan ook op om positief te blijven ondanks de wisselende resultaten. ”We komen aan de top en vallen dan weer terug. We laten de hoofden dan een beetje hangen en daarna proberen we weer terug te komen. Het is in ieders belang dat we positief blijven tot het einde van dit seizoen”, aldus Ricciardo.

 

Lees meer over

Renault Ricciardo

Gerelateerd