Het heeft even geduurd, maar Daniel Ricciardo is er eindelijk van overtuigd dat Renault de achterstand op Ferrari helemaal goed heeft gemaakt. De tot TAG Heuer gedoopte motor presteert nu op hetzelfde niveau als de Ferrari-motor, stelt de Australiër.

Sinds de introductie van de V6-motoren in 2014 moest Red Bull de concurrentie bij zien te benen met behulp van hun goede aerodynamische pakket, omdat de Renault-motor niet presteerde zoals zou moeten. Red Bull ging op zoek naar een andere motor, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Aan het einde van 2015 werd besloten om de samenwerking tussen Renault en Red Bull alsnog door te zetten.

Ricciardo vertelt aan Autosport dat hij aan het begin van het seizoen geen verwachtingen had van de nieuwe Renault-motor. “Echter, we verschenen met meer paardenkrachten aan de start en uiteindelijk bleken de updates tijdens het seizoen ook goed te werken. Daarna vonden we voortdurend, beetje bij beetje, meer snelheid.”

“Van beide kanten worden verbeteringen getoond: het chassis werkt goed samen met de motor. Momenteel zitten we zo goed als op hetzelfde niveau als de 2016-motor van Ferrari. Dat is een goede zaak, want ook Ferrari heeft een grote stap gezet.”

Monza
Ricciardo verwacht wel dat de Ferrari’s de bovenliggende hand hebben in Monza. “Het zou ons echter goed uitkomen als we ze daar weten te verslaan, vooruitkijkend naar Singapore en Suzuka, circuits die ons beter zouden moeten liggen.”

Op dit moment ligt Red Bull 22 punten voor op Ferrari in het constructeurskampioenschap, waardoor de strijd om de tweede plek nog helemaal open ligt. “Ik schrijf ze nog niet af”, zegt Ricciardo over Ferrari. “We zijn voorbereid op een gevecht met Mercedes, maar we houden er rekening mee dat Ferrari zich kan mengen in de strijd.”