Daniel Ricciardo zegt dat hij tevreden is met de manier waarop hij zich heeft aangepast aan de Renault. De Australiër had begin dit seizoen meer van zichzelf verwacht, maar hij is over het algemeen positief gestemd over het verloop van het seizoen en heeft dan ook geen spijt van zijn overstap.

”Ik denk dat het voor iedereen, op Mercedes na, een opluchting is”, zegt Ricciardo over de laatste race van het seizoen. ”Je voelt dan van alles. Het is uitputtend met al het reizen, dus het is fijn om te weten dat je dan de komende tijd niet in de buurt van een vliegveld komt. We hebben dit jaar wat hoogte- en dieptepunten gekend, we willen het volgend jaar beter doen. Het is over het algemeen een fijn gevoel dus, ook met de zon erbij”, aldus Ricciardo.

Van zijn overstap van Red Bull naar Renault heeft de Australiër geen spijt, maar hij was wel teleurgesteld in zijn eigen prestaties aan het begin van dit seizoen. ”Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Na Bahrein was ik wel een beetje ontmoedigd, maar dat kwam vooral door mijn eigen prestaties. Ik twijfelde of ik het wel kon. Toen hadden we al snel een goed weekend in China”, aldus Ricciardo, die daar zevende eindigde.

Lees ook: Hülkenberg: ‘Goed om even weg te gaan van het racen’

Aanpassen aan auto
Momenteel staat Ricciardo negende met 54 punten. De Australiër noemt het niet positief, maar hij vindt het ook zeker niet negatief. ”Het is allemaal relatief. Als Nico honderd punten had gehad, dan was ik teleurgesteld geweest. Als hij vijf punten had gehad, dan zou ik het een geweldig seizoen noemen. Ik kan niet teleurgesteld zijn. Ik ben redelijk tevreden over dit seizoen. Het zou hoe dan ook lastig worden, aangezien ik van een auto van hoog niveau naar eentje van een iets lager niveau ben gegaan”, aldus Ricciardo.

”Het is over het algemeen makkelijker om over te stappen naar een auto met meer grip”, voegt de Australiër toe. ”Net als met Charles, die van Sauber naar Ferrari vertrok. Maar ook ik maakte zo’n overstap door van Toro Rosso naar Red Bull te gaan. Mensen verwachten dan wel meer van je, maar je kan ook meer met de auto. Dat is dus ook makkelijker dan een overstap van Red Bull naar Renault. Ik ben tevreden over hoe ik me heb aangepast aan de auto, alleen had ik dus in de eerste races meer van mezelf verwacht. Ik heb me daarna goed ontwikkeld”, aldus Ricciardo.

Foto: Motorsport Images