Red Bull-coureur Daniel Ricciardo vindt dat zijn oud-teamgenoot Sebastian Vettel er goed aan heeft gedaan naar Ferrari over te stappen.

Ricciardo en Vettel waren in 2014 teamgenoten bij Red Bull, waarbij Ricciardo de nieuwkomer was en Vettel – als viervoudig wereldkampioen – de grote man. Ricciardo versloeg Vettel echter, met 238 om 167 punten, terwijl hij drie races won en Vettel in 2014 geen enkele keer wist te winnen.

Eind 2014 besloot Vettel om over te stappen naar Ferrari, wat een goede zet was, zo oordeelt Ricciardo in interview met Formula1.com. “Hij heeft zich afgelopen seizoen goed herpakt na een, voor zijn doen, minder 2014.” Aan de cijfers was dat ook wel te zien: Vettel behaalde in 2015 drie zeges en scoorde 278 punten, waarmee hij als derde in het WK finishte.

“Zijn overstap heeft hem nieuwe energie gegeven”, denkt Ricciardo. “Hij is er als herboren en heeft de kans die de overstap hem bood in die zin dus met beide handen aangegrepen”, vervolgt de Australiër, die denkt dat Mercedes in 2016 nog altijd het te kloppen team zal zijn, maar Ferrari – ‘als het net zo’n grote stap weet te zetten als vorig jaar’ – het Mercedes misschien lastig kan maken.

Wat zijn eigen team betreft hoopt Ricciardo – na een teleurstellend 2015 – op een beter 2016. Hij verwacht daarbij veel tegenstand te krijgen van Vettels vervanger Daniil Kvyat. “Hij is nog jong en ontwikkelt zich nog, dus hij zal volgend jaar vast nog competitiever zijn.”

“Hij zal weer een uitdaging voor me vormen en ik verheug me daar op”, besluit Ricciardo, die in 2015 op punten overigens werd verslagen door de jonge Rus met een score van 95 om 92, maar zelf flink wat punten verloor door uitvalbeurten en over het algemeen wel de snellere van de twee was.