Daniel Ricciardo start de Grand Prix van Hongarije als vierde. Even hoopte de winnaar van vorig jaar Sebastian Vettel te snel af te zijn, maar zag tot zijn teleurstelling dat zijn oude teamgenoot hem nipt te snel af was.

“Ik ben erg blij met deze kwalificatiesessie. Het verschil was klein en ik zat er heel dichtbij. Ik had eerlijk gezegd gedacht dat mijn ronde goed genoeg zou zijn om Vettel voor te blijven. Ik verwachte dat mijn engineer zou zeggen dat ik de derde plaats te pakken had. Maar helaas.. Het scheelde nog geen halve seconde met Seb.”

Ricciardo put dan ook  veel vertrouwen uit zijn kwalificatie-optreden. “Ik had een heel goed ritme te pakken. We hebben dit weekend een paar probleempjes gehad, ook mechanisch, maar over het algemeen gaat het erg goed.” De Australiër verwacht dan ook Ferrari te kunnen verslaan. “We hebben zeker een kans. Gisteren zaten ze er niet goed bij, vandaag wel.  Wij zijn dit weekend constant snel dus heb ik vertrouwen in een mooi gevecht.”

Balende Rus

Daniil Kvyat was minder tevreden dan zijn teamgenoot. De Rus start als zevende. “Het was niet makkelijk vandaag en daardoor niet mijn beste kwalificatie. Ik denk omdat ik niet in een goed ritme kwam. Dat is teleurstellend, omdat ik sterker had kunnen zijn op dit circuit. Mijn startpositie is wel okay en ik hoop dat ik daarvandaan een paar plaatsen goed kan maken. Het zal niet makkelijk zijn, maar we doen ons best.”