*

Rondje buitenlandse media: Ferrari ‘VerVettelt’ titel, Vettel bedreigt Hamilton niet meer

Sjaak Willems

Sjaak Willems

13 mei 2019 13:00

Rondje buitenlandse media: Ferrari ‘VerVettelt’ titel, Vettel bedreigt Hamilton niet meer

De internationale kranten zijn na de matige voorstelling in Spanje genadeloos voor Ferrari. Een alles of niets-weekend werd het genoemd en het werd helemaal niets. Alle updates waren niet genoeg, het toegenomen motorvermogen dat met veel tam-tam werd aangekondigd, kon niet voorkomen dat Mercedes uit het zicht verdween. “Een historische schande”, schrijft de Duitse krant Bild. 

Lees ook: Vettel: ‘Safety car gaf ons tenminste nog een kans, maar Verstappen was te snel’

Op Ferrari hoeft niet meer gewed te worden, treurt La Gazetta Dello Sport dat een pokeruitdrukking gebruikt voor de situatie bij de Scuderia. “Il piatto piange”, dat zoveel betekent als “de pot huilt”. “De problemen stapelen zich op, ondanks de updates eindigde Ferrari achter de Red Bull van Max Verstappen. Vettel heeft het over een Rubik’s cube.” De roze sportkrant maakt zich ook zorgen om het management van de twee coureurs.

“Eerder dit jaar werd Vettel aangewezen als nummer 1 van het team maar Leclerc wordt wat betreft pure snelheid alles behalve overvleugeld. Hij kreeg orders in de eerste drie races, in Bakoe hoefde het niet door de crash in de kwalificatie. Gisteren waren er ook weer orders om elkaar te laten passeren. Maar misschien is het aspect van de status van de coureurs geen prioriteit aangezien de auto niet snel genoeg is.” En nog een sneer naar Vettel: “Maar als de snelheid niet overeenkomt met de status op de baan, wordt het alleen maar moeilijker. (…) Hij probeerde een aanval in bocht 1, dat ging mis en hij beschadigde een band. Hij oogt niet langer als de bedreiging waar Hamilton zich zorgen over zou moeten maken.”

Vettel blokkeert in bocht 1, volgens The Guardian ‘het beste moment van Ferrari dit weekend.’ Foto: Motorsport Images

Lees ook: Weblog: Tijd voor een ‘statement-race’ van Ferrari, heeft Vettel nog het gif in zich?

Bild is zoals te verwachten niet mals voor Ferrari en Vettel in het bijzonder. “Een historische schande voor de concurrentie”, schrijft de Duitse krant over de vijfde dubbel van Mercedes. “Vooral voor Ferrari en Vettel, die vierde staat achter Max Verstappen. (…) Bijzonder teleurstellend, Ferrari had voor de race nieuwe onderdelen gebracht, waaronder een motor met ongeveer 15 pk meer vermogen. Het helpt allemaal niets tegen de overweldigende Silver Arrows.” De koppensnellers hebben voor de huidige situatie nog een werkwoord bedacht: “Ferrari VerVettelt den Titel”. Dat zal ongetwijfeld iets met verknallen te maken hebben.

“Het leek even te lukken bij de start maar dat was ook meteen Ferrari’s beste moment van het weekend. Daarna ging het alleen maar over vers rubber en een nieuw gevecht met Charles Leclerc”, schrijft The Guardian. “Het wordt echt pijnlijk als je bedenkt dat dit een must win was voor Ferrari. In plaats daarvan was Ferrari aan het knokken voor een podiumplek. Dat is tot nu toe drie van de vijf keer gelukt, Verstappen heeft ze twee keer verslagen. Maar het gat naar de leider Hamilton is nu gigantisch. Verstappen, die weer uitblonk in Spanje, staat derde voor beide Ferrari’s. Als ze al moeite hebben om hem voorbij te komen, hoeveel kans hebben ze dan tegen Mercedes?”

Lees ook: Horner en Marko prijzen Verstappen: ‘Zijn eerste ronde vandaag was uitzonderlijk intelligent’

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel