*

Rondje buitenlandse media: Franse kranten kraken dolende Pierre Gasly

Sjaak Willems

Sjaak Willems

24 juni 2019 11:58

Rondje buitenlandse media: Franse kranten kraken dolende Pierre Gasly

Het is duidelijk na een blik in de internationale sportkaternen: Formule 1 anno 2019 is niet altijd even spannend. ‘Nix los in Le Castellet!’, er is niks te zien geweest op Circuit Paul Ricard, klaagt het Duitse Bild. De race in Frankrijk was een ‘großen Langeweiler’. Het laat zich raden wat daarmee bedoeld wordt. 

Lewis Hamilton beleefde niet zijn meest intense zondagmiddag. Foto: Motorsport Images

“De enige die tevreden zal zijn, is Lewis Hamilton. Hij is in de superieure Mercedes veel te snel. Vettel komt niet verder dan een vijfde plek, ook omdat Ferrari hem op een op zijn minst dubieuze strategie heeft gezet”, constateert de krant. “Vettel bleef op de oude banden langer buiten terwijl Verstappen vroeg naar de pits kwam. De Nederlander was daarna duidelijk sneller waarna Vettel geen kans meer maakte op de vierde plaats.”

Lees ook: Verstappen: ‘Het zal in Oostenrijk ook wel vierde of vijfde worden, we zijn momenteel te langzaam’

Alleen stoel en blaren zorgen voor problemen
De makkelijkste overwinning van Lewis Hamilton, zo oordeelt Auto Motor und Sport. “De achtste race van het seizoen en wéér een Mercedes-overwinning. Hamilton pakt andermaal de winst (zijn 79e) en dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste geweest. (…) Een loszittende stoel en een paar blaren op zijn banden veroorzaakten lichte zorgen. Voor de thuishelden viel er weinig te vieren, Gasly krijgt een punt cadeau na de straf voor Ricciardo en Romain Grosjean viel als enige uit in Frankrijk.”

Over thuishelden gesproken, die krijgen in eigen land een onvoldoende. “Gasly worstelt nog steeds met de RB15, zelfs tijdens zijn thuisrace lukt het niet om indruk te maken”, schrijft Le Figaro. “Zijn eerste stint gaat nog maar op de harde band verliest Gasly plekken en eindigt hij op een matige 11e plaats. Dit is ver onder het niveau van teamgenoot Max Verstappen, die legt de lat een stuk hoger met een P4.”

Lees ook: Even bellen met… Giedo van der Garde: ‘Ik geef Gasly nog tot de zomerstop’

(tekst loopt door onder de foto)

Niet de eerste keer dit seizoen, Daniel Ricciardo die Pierre Gasly te snel af is. Foto: Motorsport Images

‘Niets werkte’
Ook Le Monde kan er geen chocola van maken wat betreft de tegenvallende Gasly. “Niets werkte voor de Normandiër. Hij moest vroeg stoppen omdat hij op de zachte band begon, deze strategie hielp niet. Het lukte hem niet om een goed tempo te vinden.” Ook ESPN stelt vast dat het uiteindelijke punt voor Gasly de vernedering nog iets groter maakte.

“Het is verontrustend dat Gasly met de derde snelste auto van het veld met een gratis punt zijn thuisrace afsluit. Hij haalde Q3 ternauwernood met een run op de zachte band waarmee hij zichzelf in een een onwenselijke strategiepositie dwong. Hij worstelde zich door de eerste stint en verdween langzaam naar de achtergrond. (…) Het team heeft momenteel geen opties voorhanden om hem te vervangen maar het ziet niet naar uit dat Gasly deel uitmaakt van de toekomst van Red Bull”, besluit het Amerikaanse sportmedium.

Lees ook: Hint Hamilton naar Zandvoort? ‘Je kan voorspellen dat het niet gaat werken, ook al komen er veel fans’