*

Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton onaantastbaar’ en ‘Verstappen deed wat hij kon’

Laurens Stade

Laurens Stade

2 december 2019 11:15

Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton onaantastbaar’ en ‘Verstappen deed wat hij kon’
Motorsport Images

De Grand Prix van Abu Dhabi werd gedomineerd door Lewis Hamilton, die zijn elfde zege van het seizoen pakte. Voor een laatste keer dit seizoen nemen we een blik in de internationale sportkaternen. Uiteraard is er veel lof voor de ‘onaantastbare’ Hamilton, maar ook Verstappen springt eruit: ”Hij verzette zich goed tegen Vettel.”

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zegt dat Ferrari niet mag klagen dat het bij een geldboete bleef voor het team vanwege het overtreden van de brandstofregels. ”Slechts een boete voor Ferrari”, oordeelt de sportkrant, die vol lof is over de prestaties van Lewis Hamilton. ”Overwinning 84, daarmee komt hij in de buurt van de 91 overwinningen van Schumacher. Het kampioenschap 2019 wordt afgesloten met een hoofdrol voor Hamilton. Hij domineerde van start tot finish.”

La Gazzetta besteedt daarnaast aandacht aan de race van Verstappen. ”Het verwachte duel met Verstappen kwam er niet omdat hij bij de start werd ingehaald door Leclerc en daardoor tempo verloor. Verstappen leek in de problemen te zitten en ook Vettel viel hem aan, maar Max verdedigde zichzelf en wist het tempo te herpakken om zijn positie te behouden.”

Lees ook: Vettel: ‘Geen goed jaar, maar vaak was het niet zo erg als het leek’

‘Verstappen deed wat hij kon’
Het Franse L’Équipe is ook vol lof over de race van Hamilton. ”Hoe kan je nou geen maximale score toekennen aan Hamilton, die het laatste raceweekend van het seizoen domineerde? De pole op zaterdag, de overwinning, de snelste ronde en de eerste plaats gedurende de hele race. De Brit heeft de zesde Grand Slam van zijn carrière gepakt. Hij eindigt het seizoen met 413 punten, een record voor hem.”

Naast de lofzang voor de zesvoudig wereldkampioen zijn de Fransen opnieuw onder de indruk van Verstappen. ”Max Verstappen deed wat hij kon doen om het Hamilton nog wat lastig te maken, maar hij was vooral in gevecht met de Ferrari’s. Hij was met zijn Red Bull sneller dan de Ferrari’s. Verstappen werd in de eerste ronde al ingehaald door Leclerc, maar hij verzette zich goed tegen Vettel. De Nederlander hoopt dat hij vanaf het begin van 2020 competitief zal zijn. We moeten het hopen voor het spektakel”, aldus het oordeel van L’Équipe.

Lees ook: Marko onder de indruk van ‘zeer volwassen’ Verstappen: ‘2020 zou ons jaar moeten worden’

Foto: Motorsport Images

‘Hamilton onaantastbaar’
Het Britse Sky Sports spreekt van een ‘vlekkeloze’ race van Hamilton. ”Met een voorsprong van zeventien seconden verslaat hij Verstappen. Hoewel hij meer dan de helft van de 21 races heeft gewonnen, was de strijd om dominantie moeilijker dan het lijkt. Met name sinds de zomerstop. Maar Mercedes heerst in Abu Dhabi zoals zij dat al sinds het begin van het hybride tijdperk heeft gedaan en Hamilton is onaantastbaar op de momenten dat het nodig is.”

Sky Sports had gehoopt op een duel tussen Hamilton en Verstappen zoals in Brazilië, maar dat gevecht bleef uit.  ”Verstappen heeft zijn prima seizoen afgesloten met de tweede plaats nadat hij het duel met Leclerc had gewonnen. Hij eindigt daarmee achter Hamilton en Bottas in het kampioenschap. Het verwachte duel tussen Hamilton en Verstappen is er niet van gekomen, vooral doordat de Red Bull-coureur achter Leclerc kwam te zitten in de eerste ronde en zijn tijd moest nemen om de positie terug te veroveren.”

Lees ook: Hamilton trots op team na zege: ‘Deze auto is een kunstwerk’

Foto: Motorsport Images