Buitenlandse media zijn eensgezind na de Grand Prix van Oostenrijk: de zon schijnt weer voor Ferrari en Charles Leclerc. Twee overwinningen op rij voor de Scuderia en alle misére lijkt alweer te vergeten zijn.

“De vreugde was intens door die spanning in de slotfase toen Leclerc problemen had met zijn gaspedaal”, schrijft de Corriere della Sera dat kopt met ‘Leclerc bevrijdt zich van de druk’. “De uiterste inspanning was van zijn gezicht af lezen, hij juichte maar hij had ook geleden. Drie inhaalacties op rivaal Verstappen, het was een foutloze race met een onhoudbaar tempo en de concurrentie kon niets beginnen tegen de strategie.”

Lees ook: ‘Leclerc heeft Verstappen met gelijke middelen verslagen, dat moet vertrouwen geven’

“Maar, zoals in een echt sportdrama, zorgden de vlammen er voor dat er met Carlos Sainz geen één-twee gescoord werd. Een onvolmaakte maar ook prachtige triomf”, jubelt de La Gazetta Dello Sport. “Elke update slaat tot nu toe aan, het gat naar Verstappen is met 38 punten niet onoverbrugbaar. Zolang de Ferrari maar niet kapot gaat”, schrijft de roze sportkrant hoopvol.

Foto: Getty Images

Ook de BBC denkt een voorzichtige kentering te zien. “De afgelopen vijf races zag het er niet naar uit dat dit Leclerc zijn jaar zou zijn, ondanks de enorme snelheid over één rondje. Vier keer verloor hij buiten zijn schuld de leiding in de race. Maar in Oostenrijk kwam alles samen met één van de meest overtuigende zeges van het seizoen. Kijk wat ik kan doen als ik vrij baan heb, lijkt hij te zeggen.”

Lees ook: Vettel boos op collega’s: ‘Kan ik een race zonder deze clowns hebben?’

Het Spaanse Marca treurt uiteraard om het uitvallen van Carlos Sainz. “Hij nam op de meest pijnlijke manier afscheid van elke aanspraak, ook al zijn we pas op de helft van het kampioenschap. De motor brulde luid, de ontploffing was duidelijk hoorbaar. Sainz beleefde een prima weekend, dit einde verdiende hij niet. De spanning binnen het team zal minder zijn, Mattia Binotto zal niet zo snel meer gevraagd worden naar de vrijheid van de coureurs en wie er prioriteit heeft.”

In Duitsland is men ook in zijn nopjes met Mick Schumacher. “Hij schitterde net als vorige week op Silverstone toen hij zijn eerste WK-punten scoorden”, aldus Auto Motor und Sport. “In de sprint zaterdag vocht hij een spannend duel uit met Lewis Hamilton. Op zondag schonk hij zichzelf een zesde plaats, goed voor acht kampioenschapspunten. Is de wind nu gedraaid? Het lijkt er op. De kritiek is gaan liggen, nu krijgt Haas-teambaas Guenther Steiner zelfs al vragen over een vroege contractverlenging!”

Lees ook: Tweede dubbele puntenfinish op rij voor Haas: ‘Eindelijk een beetje geluk’

Foto: Motorsport Images