Voormalig Formule 1-topontwerper Rory Byrne werkt achter de schermen mee aan de nieuwe Ferrari voor 2014. Byrne tekende eerder al de zeven auto’s waarmee Michael Schumacher wereldkampioen werd.

Rory Byrne nam aan het eind van 2006 afscheid van het Formule 1-team van Ferrari, maar bleef wel als adviseur betrokken bij verschillende projecten van het Italiaanse merk. Eén van die projecten is nu dus het meedenken over de opvolger van de onlangs gepresenteerde F138.

De inmiddels 69-jarige Zuid-Afrikaan was eerder deze maand aanwezig bij de presentatie van de bolide van dit jaar, wat de geruchten voedde dat Byrne zich weer had aangesloten bij het team met de langste geschiedenis in de sport. Op zondag bevestigde Ferrari zelf die vermoedens. Een woordvoerder gaf aan dat Byrne zich bezighoudt met het bouwen van de nieuwe Ferrari Enzo, maar tegelijkertijd zijn steentje bijdraagt aan de Formule 1-auto van 2014.

Vanwege de drastische reglementswijzigingen voor 2014, werkt Ferrari met twee aparte teams. Eén team zal zich richten op de ontwikkeling van de F138, terwijl het andere team de focus volledig legt op de auto van volgend jaar.

Eerder werd Byrne al in het Duitse Auto, Motor und Sport geciteerd: “Ik ben druk bezig met de auto van 2014. De auto brengt in vergelijking met de F138 enorme uitdagingen met zich mee.”