Nico Rosberg is blij dat hij na een aantal teleurstellende races weer goed voor de dag kwam. In Valencia finishte de Mercedes-coureur als zevende. Zijn voorsprong op Michael Schumacher bedraagt daarom nu zes punten.

In Monaco en Canada eindigde Rosberg buiten de punten. Hij is blij dat hij nu weer het maximale uit de auto kon halen. “Het ging wel lekker”, vertelde hij na de race in Spanje. “Tot meer was de auto niet in staat. Daarom ben ik hier ook blij mee. Dit was, na twee mislukte races, eindelijk weer een race waar alles goed afliep. We hebben eindelijk weer punten binnen. Helaas was het gat met de top wel groot. Daar moeten wij ons over beraden.”

 

Rosberg kende ook geen probleemloze Grand Prix. “Mijn radio viel tijdens de race gewoon uit. Voor de start deed hij het nog prima”, aldus de coureur uit Wiesbaden, die verwacht dat Mercedes in Silverstone niet kan stunten.

“De rangorde zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Het is belangrijk dat we weer een stap voorwaarts maken. We krijgen voor Silverstone een aantal nieuwe onderdelen en daarmee willen we het gat naar de top dichten. Hopelijk kunnen we dan de beste zes in de race onder druk zetten.”