Nico Rosberg is er stellig van overtuigd dat Ross Brawn in staat is om van Mercedes een kampioensteam te maken. “Hij weet wat er bij komt kijken om succes te boeken.”

 

Brawn won in 2009 zowel de coureurstitel als het constructeurskampioenschap. Zijn team werd vervolgens overgenomen door Mercedes, maar kon de successen niet herhalen, onder meer door flinke bezuinigingen.

 

Inmiddels investeert Mercedes weer in de toekomst en heeft het enkele technische kopstukken aangetrokken. Rosberg is vol vertrouwen dat de vernieuwde organisatie onder leiding van Brawn weer races kan winnen.

 

“We hadden al veel competente mensen, maar het was nog geen eenheid en niet iedereen zat op de juiste plaats”, zegt Rosberg tegen het Duitse blad auto motor und sport. “Dat proces is nu in volle gang. Met Bob Bell, Geoff Willis en Aldo Costa hebben we drie nieuwe vakmensen aan boord en ik geloof heilig in Ross. Je kunt zijn ambitie voelen.”

 

Ondanks de vorderingen bij Mercedes, verwacht Rosberg dat Red Bull opnieuw de grote favoriet is. “Hoe de regels er ook uitzien, Red Bull zal sterk zijn”, aldus de Duitser. “Zij beschikken over de expertise, de structuur en alle voorwaarden om aan de top te blijven.”