De Formule 1 heeft het echte Ferrari dit jaar nog niet gezien. Dat denkt kampioenschapsleider Nico Rosberg van het bij de constructeurs dominerende Mercedes.

“Ik had de race in Bahrein onder controle, maar Kimi Räikkönen was snel onderweg en we weten dat zijn team Ferrari super dicht bij ons in de buurt zit”, vertelt Rosberg, die in Bahrein zijn tweede zege op rij behaalde en tien tellen voor nummer twee Räikkönen over de streep kwam.

Volgens Rosberg heeft Ferrari haar ware kunnen echter nog niet getoond. “Ze hebben wat problemen gehad waar ze veel hinder van hebben ondervonden”, zegt hij, verwijzend naar Räikkönens uitvalbeurt in Australië en het door motorproblemen niet eens aan de start verschijnen van diens teamgenoot Sebastian Vettel in Bahrein.

Na zijn twee overwinning staat Rosberg op vijftig punten. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton staat tweede met 33, terwijl de derde plek aan Red Bulls Daniel Ricciardo toebehoort. Räikkönen staat vierde, 32 punten achter Rosberg, terwijl Vettel zesde staat, met 35 punten minder dan Rosberg.

Het verschil bij de constucteurs is nog groter. Daar is Mercedes met een score van 83 zelfs vijftig punten los van Ferrari. Toch vlakt Rosberg het Italiaanse team zoals gezegd nog niet uit: “We hebben het echte Ferrari nog niet gezien. We moeten dus waakzaam blijven, want ze zullen ons zeker nog flink onder vuur nemen.”

Titelstrijd
Wat de strijd om het coureurskampioenschap betreft, houdt Rosberg er verder rekening mee dat zijn teamgenoot Hamilton sterk terug zal komen. “Gezien hoe sterk hij de afgelopen twee seizoenen heeft gepresteerd, staat dat buiten kijf.”

Met zijn drie zeges van eind 2015 meegerekend, heeft Rosberg nu vijf keer op rij gewonnen. Hij zegt daar echter niet bij stil te staan. “Ik denk alleen aan dit jaar en bekijk het van race op race. Het was geweldig om in Bahrein te winnen, maar meer niet. We gaan naar China voor race drie en daar moet ik er weer gewoon het beste van maken.”