Nico Rosberg kwam in Canada niet heel lekker op gang, maar reed uiteindelijk toch nog als zesde over de streep. De Mercedes-coureur heeft dan ook gemengde gevoelens overgehouden aan zijn race.

“Het had beter gekund dan dit, maar ook slechter”, begint Rosberg zijn analyse ten overstaan van de camera’s van het Duitse RTL. “In de eerste ronden had ik het zwaar en kon ik maar moeilijk in mijn ritme komen. De auto voelde niet lekker onder het remmen, wat uiteraard niet fijn is, en ik werd door aardig wat jongens voorbijgereden.”

“Daarna ging het echter steeds beter en beter en wist ik weer terrein goed te maken en terug naar voren te komen”, vervolgt Rosberg. “Op het eind ging het vervolgens echt super goed en kon ik vol op de aanval rijden. Dat we daardoor redelijk in de buurt van de koplopers zijn geëindigd, is dan ook positief en de uiteindelijke zesde plaats is wel een okay resultaat.”

Waarom zijn race zo wisselend verliep, kan Rosberg echter moeilijk verklaren. “Het is lastig uit te leggen. Ik denk toch dat het vooral door de banden komt. Kijk bijvoorbeeld maar naar Sergio Pérez en Romain Grosjean, zij hadden vandaag duidelijk iets gevonden waardoor ze hun banden goed konden managen en toch ook als de brandweer konden gaan.”

“Voor ons als team is dat zeker nog een gebied waarop we winst kunnen – en moeten – boeken. De banden zijn dit jaar immers de sleutel tot succes, dus het is een mooie uitdaging voro ons om dat voor elkaar te krijgen.”