Na 108 Grands Prix staat hij nog altijd op nul zeges. Nico Rosberg ziet in dat hij niet altijd op het juiste moment bij de juist teams heeft gezeten, maar spijt van zijn keuzes heeft hij niet.

 

“Ik hoor de laatste tijd steeds vaker dat ik al meer dan honderd races heb gereden zonder te winnen, maar zelf sta ik daar helemaal niet bij stil”, vertelt de Mercedes-coureur aan het Duitse Auto, Motor und Sport.

 

“Ik maak me er geen zorgen om dat ik nog niet heb gewonnen, want ik vaar mijn eigen koers en vertrouw daar volledig op”, benadrukt de coureur die van 2006 t/m 2009 voor Williams reed en sinds 2010 voor Mercedes uitkomt, maar ondanks dat dit geen winnende teams zijn, gelukkig is met het verloop van zijn loopbaan: “Ik heb helemaal nergens spijt van”, spreekt hij klare taal.

 

“Het is inderdaad zo dat ik achteraf misschien te lang bij Williams ben gebleven”, beaamt de coureur die erkent dat hij eind 2007 naar McLaren had kunnen vertrekken, maar aangeeft dat dit door het team geklokkeerd werd: “Ik had immers nog een contract, en Frank Williams hield mij daar aan.”

 

“Twee jaar later, in 2009, eindigde ik echter als zevende in het WK. Veel mensen raakten daardoor overtuigd van mijn kunnen en ik heb Williams zo toch nog als springplank kunnen gebruiken”, herinnert de coureur zich, waarbij hij verwijst naar zijn overstap naar Mercedes. 

 

Bij Mercedes sloot hij de twee seizoenen daarna vervolgens eveneens als zevende af. Rosberg is er desondanks nog altijd van overtuigd dat hij bij Mercedes op de goede plek zit: “Ik ben zeer onder de indruk van hoe er bij Mercedes wordt gewerkt en van de stappen die ze zetten om een topteam te worden. Ik weet zeker dat mijn keuze om hier te blijven de juiste is.”