Bij Mercedes zul je zowel lachende als teleurgestelde gezichten tegenkomen. Michael Schumacher reed zijn bolide sterk naar de zesde tijd, terwijl Nico Rosberg niet verder kwam dan plek 17 in Q2.

Rosberg kan het probleem van de kwalificatie niet duiden. “Het verschil met Michael verbaast me. Ik rijd al het hele weekend met ons oude uitlaatsysteem, maar dit verliep tot nog toe zonder problemen. We doen dit ter evaluatie en ter voorbereiding op volgend seizoen en op de zaterdagochtend voelde de auto nog erg goed. Ik kan nu alleen maar hopen dat de snelheid morgen beter is om zo nog wat punten te scoren.”

Michael Schumacher wierp het pechduiveltje van zich af en reed sinds lange tijd weer een sterke kwalificatie. De Duitser is evenals zijn teamgenoot verbaasd over zijn resultaat, maar dan in positieve zin. “Dit is beter dan verwacht”, aldus de recordkampioen. “Het ging eigenlijk het hele weekend nog niet zo goed als nu. Een zesde startplek is een belangrijk resultaat voor het team.”

“Ik reed een goede ronde in Q3, waarin alles goed voelde. Het is hier op het Circuit of the Americas extra belangrijk aan welke zijde van de grid je start, maar ik sta aan de goede kant. Daar had ik wel de gridstraf van Grosjean voor nodig. De auto lijkt redelijk solide voor de race, dus ik kan voor een mooi resultaat gaan.”

Mercedes-teambaas Ross Brawn geeft aan dat de zeventiende plaats voor Rosberg niks zegt over de rijder: “Nico had grote moeite om temperatuur in de banden te krijgen. We weten dat hij met een andere auto beter had kunnen presteren, maar dit was onderdeel van het plan. Morgen zullen we dankzij onze strategie de gewenste informatie verkrijgen over beide configuraties.”