Nico Rosberg is van mening dat Mercedes inmiddels elk weekend in kan gaan als de favoriet voor de overwinning.

Mercedes staat momenteel tweede in het contructeurskampioenschap, heeft vijf van de acht polepositions voor zijn rekening genomen en won tot twee keer toe een Grand Prix. “Langzaam maar zeker schuiven we in een favorietenrol”, luidt de conclusie van Nico Rosberg.

De Duitser gelooft dat Mercedes de van 2010 tot en met 2012 geleerde lessen nu eindelijk in hun voordeel kan gebruiken: “We hebben drie moeilijke jaren gekend, waarin we veel hebben geleerd. Nu lijkt alles op zijn plaats te vallen. Het team is versterkt met geweldige mensen en tezamen hebben ze een zeer goede auto ontwikkeld. Daar komt bij dat we dit jaar meer in staat zijn om bij te blijven in de ontwikkelingsstrijd.”

Rosberg denkt niet dat de aangekondigde bandenwijzingen in het nadeel zijn van Mercedes. “We hebben het momentum te pakken en ik denk niet dat het heel veel uitmaakt welke banden we gebruiken. We hebben een snelle auto en ik denk dat dit zo zal blijven.”

Teamgenoot Hamilton

Lewis Hamilton kan zich niet helemaal vinden in de uitlatingen van zijn teamgenoot: “Wat mij betreft zijn we nog niet in staat om Red Bull consequent partij te geven, laat staan om ze te verslaan. Ze leiden beide kampioenschappen en alleen daarom al zijn ze nog de favoriet. We komen echter wel steeds dichterbij.”