Nico Rosberg ziet Ferrari als een geduchte rivaal voor zijn team Mercedes, maar de Duitser denkt desondanks dat Mercedes de Scuderia voor kan blijven.

“Ferrari doet het erg goed. We hebben ontzag voor hun aanval op ons en houden een scherp oog op ze, maar tegelijkertijd hebben we vertrouwen in onszelf”, vertelt Rosberg aan Motorsport.com. “We hebben immers een geweldig team, en na elke keer dat Ferrari dit jaar op ons is ingelopen, hebben wij in reactie vervolgens weer een gaatje kunnen slaan.”

“We hebben dat na Singapore wel laten zien. Dat was een rampzalig weekend voor ons, maar in Japan en Rusland waren we vervolgens weer sterk en zaten we weer op het niveau van het begin van dit seizoen”, stipt Rosberg aan. “We laten dus zien dat we de strijd aankunnen met Ferrari wat betreft de ontwikkelingsrace en aanverwante zaken.”

Rosberg, die door zijn uitvalbeurt in Rusland naar de derde plek in het WK is gezakt, achter zowel zijn eigen teamgenoot Lewis Hamilton als Ferrari-coureur Sebastian Vettel, is er verder op gebrand snel orde op zaken te stellen en Vettel terug te pakken. De titel kan Hamilton ondertussen bijna niet meer ontgaan, ondanks dat Vettel en Rosberg mathematisch gezien ook nog kans maken. Bij de constructeurs is Mercedes al kampioen.