Nico Rosberg heeft niets dan lof voor Charles Leclerc na de zege van de Monegask in België. Over diens teamgenoot Sebastian Vettel is hij minder positief: “Hij leek Rubens Barrichello wel.”

Barrichello was in Michael Schumachers gloriejaren de secondant van de Duitser bij Ferrari, en diende in die hoedanigheid geregeld pas op de plaats te maken voor zijn kopman. Afgelopen weekend in België sommeerde Ferrari Vettel om aan de kant te gaan voor de snellere Leclerc, zij het dat de twee een compleet andere strategie volgden.

Hoe dan ook, het deed Rosberg nogal aan het verleden denken: “Arme Vettel”, stelt hij in zijn YouTube-vlog na de Grote Prijs van België, “Vettel leek Rubens Barrichello wel. Je teamgenoot er langs wuiven en hem zo helpen…”

Lees ook: Geen nieuwe rolverdeling bij Ferrari: ‘Teambelang blijft voorop staan’

Vettel en Rosberg.

Rosberg vindt het verbazingwekkend dat Vettel ‘als viervoudig wereldkampioen’ zo in die ondergeschikte rol kwam te zitten. “Ik ben benieuwd hoe dit voor Vettel gaat uitpakken; hij is er duidelijk niet happy mee”, doelt hij op het toekomstige verloop van de teamstrijd bij Ferrari.

Rosberg verwacht namelijk dat Leclerc – ‘die zó goed rijdt, amazing‘ – alleen maar sterker wordt. “Ik denk dat dit een belangrijke doorbraak voor hem is. Je eerste overwinning pakken geeft je namelijk zoveel zelfvertrouwen als coureur. Hij gaat nu dus nog een stap zetten”, verwacht de wereldkampioen van 2016.

Lees ook: Vettel speelt het teamspel: ‘Ik probeerde Leclerc een buffer te geven’