Voor Mercedes en Nico Rosberg verliep de Grand Prix van Australië niet volgens plan, maar de Duitser hoopt in Maleisië voor een verrassing te zorgen.

In Melbourne werd Rosberg door Williams-rijder Rubens Barrichello uit de race gekegeld, waardoor hij er niet in slaagde punten binnen te halen voor Mercedes.

Met een nulresultaat op zak, vertrok Rosberg dan ook teleurgesteld uit Australië, maar de 25-jarige coureur rekent op beterschap voor de volgende race: “We hebben sinds Melbourne namelijk hard gewerkt, dus we vertrouwen er op dat we onze zaakjes straks goed op orde hebben”, blikt hij vooruit.

“Ik denk dat we voor een verrassing kunnen zorgen”, laat Rosberg verder optekenen. “We weten door de laatste test in Barcelona dat onze auto snel is, dus het is aan ons om dat potentieel waar te maken.”

Een andere reden voor Rosberg om met een goed gevoel naar Maleisië af te reizen, zijn de resultaten die hij vorig jaar op het circuit van Sepang behaalde. De Mercedes-rijder wist zich in 2010 namelijk op de tweede startplaats te kwalificeren, terwijl hij de race vervolgens als derde afsloot.

“Dat was het eerste podium van het jaar voor ons”, weet Rosberg, die sowieso graag in Maleisië racet: “Het is mijn favoriete circuit op de Formule 1-kalender”, deelt hij mede. “Het is een snelle en uitdagende baan, die door de vele verschillende bochten erg spannend is om te rijden. Ik ben daarom ook blij dat we er weer naartoe gaan, en ik hoop op een goed resultaat.”