Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg vochten vorig jaar een titanenstrijd uit in Bahrein. In 2015 hebben de twee nog niet veel op de baan geknokt, maar als het aan Rosberg ligt komt dat er in Bahrein van.

Naast de baan hebben de twee Mercedes-coureurs al wel met elkaar overhoop gelegen, maar volgens de teamleiding en het tweetal zelf is alles inmiddels uitgesproken. Het team maakt zich er dan ook voor op om met een schone lei aan de volgende ronde van het titelgevecht te beginnen, waarbij vooral Rosberg hoopt dat dit zich in Bahrein zal vertalen tot een herhaling van het directe tweegevecht van vorig jaar.

“Ik denk dat iedereen zich dat duel nog wel kan herinneren en het zou geweldig zijn als we de fans wederom zo’n fantastische show kunnen geven”, zegt Rosberg, die als de huidige nummer drie in het WK natuurlijk ook gelijk hoopt wat terug te doen in de strijd om het kampioenschap: “Dus wat mij betreft zijn de rollen op het erepodium dit jaar omgedraaid en sta ik zondag na een fel gevecht op de hoogste trede.”

De Duitser lijkt er daarbij vanuit te gaan dat Mercedes zo maar even domineert in Bahrein, maar erkent dat het niet zo makkelijk zal worden. “Want de concurrentie is aardig aangehaakt”, zegt hij, verwijzend naar Ferrari, dat het eerder in het eveneens hete Maleisië geweldig deed en wist te winnen.

“Maar dat maakt het alleen maar extra spannend”, zegt Rosberg, die weet dat hijzelf op de top van zijn kunnen zal moeten presteren om te winnen op het Bahrain International Circuit: “Ik moet meer uit mezelf zien te halen dan ik dit jaar tot op heden heb gedaan, maar ben vastberaden te zegevieren.”

Hamilton
Teamgenoot Lewis Hamilton heeft in 2015 al twee keer gezegevierd en wil daar in Bahrein graag een derde zege aan toevoegen. “We zijn het jaar geweldig begonnen, maar mogen ons niet bij voorbaat rijk rekenen want Ferrari zit immers pal achter ons”, waarschuwt ook hij echter.

“Bahrein is, op basis van het verleden, daarnaast niet mijn beste circuit”, vervolgt de Brit. “Mijn zege van vorig jaar was ook pas mijn eerste in Sakhir. Door het geweldige gevecht met Nico zal ik deze echter niet snel vergeten. Dat is ook waar ik het meest van hou: dat speciale gevoel dat je krijgt als je een felle knokpartij weet te winnen. Ik voel me op het moment echter sowieso goed. Ik heb het momentum mee en wil mijn zege uit 2014 herhalen.”