Felix Rosenqvist heeft met overmacht de Masters of F3 gewonnen. De Zweed profiteerde optimaal van een broederstrijd bij Prema vlak na de start.

Polesitter Roberto Merhi kwam slecht van de lijn. In een wanhoopspoging zijn positie te verdedigen, duwde hij zijn teamgenoot Daniel Juncadella tegen de pitmuur. In het gedrang daarachter sneuvelde ook Pipo Derani en Carlos Munoz. Opvallend genoeg kon aanstichter Merhi zijn weg wel vervolgen, met een beschadigde voorzijde.

De als zesde gestarte Nigel Melker, die nog net tussen de botsende auto’s en de pitmuur door kon glippen, schoof door het wegvallen van de Prema-coureurs op naar de vierde plaats. Rosenqvist sloot als eerste achter de onvermijdelijke safety car aan, voor Marco Wittmann en Kevin Magnussen.

Nadat alle brokstukken van het rechte stuk waren verwijderd, werd het veld weer losgelaten. Wittmann liet een gaatje vallen, maar behield wel zijn plek. Met een paar opeenvolgende snelste ronden breidde Rosenqvist zijn voorsprong op de Duitser snel uit en die wist hij probleemloos vast te houden tot aan de finish.

Daarachter voerde Melker de druk op Magnussen op voor de derde plaats, maar de Nederlanders kon nergens echt een aanval inzetten. Het tweetal kreeg gezelschap van een groep met onder meer Rupert Svendsen-Cook, Daniel Abt, Laurens Vanthoor en Lucas Foresti. Achteraan dat peloton reed Merhi op de tiende plaats. De Spanjaard wist Jimmy Eriksson nog te verschalken en kwam als negende over de streep, maar werd later gediskwalificeerd.