Volgens Ross Brawn, topman van de Formule 1, was Charlec Leclerc tijdens zijn thuisrace wanhopig om Ferrari’s kwalificatieblunder recht te zetten. De jonge Monegask was te onstuimig in zijn inhaalrace en heeft daarvoor de prijs in leergeld betaald.

Leclerc start door een tactische blunder van Ferrari in de kwalificatie vanaf plek 15. De jonge Ferrari-coureur is erop gebrand indruk te maken tijdens zijn thuisrace. Daardoor gaat Leclerc volgens Brawn ‘onstuimig’ te werk: “Charles (Leclerc, red.) wou teveel en betaalde een hoge prijs voor zijn onstuimigheid,” stelt Brawn.

Lees ook: Leclerc: ‘Het werkte vandaag niet, maar volgende keer hopelijk wel’

De voormalig teambaas van onder meer Ferrari en Mercedes snapt Leclercs reactie. “Zijn reactie was begrijpelijk. Het was zijn eerste thuisrace met een topteam. Wat een speciaal moment had moeten zijn, eindigde in teleurstelling.”

Leclerc probeert voorbij Hulkenberg te gaan. Foto: Motorsport Images

Ondanks dat Sebastian Vettel Ferrari’s beste resultaat van het seizoen behaalt met een tweede plek, is Brawn van mening dat die tweede plaats net het weekend van Ferrari verbloemt. De Italianen werden net overklast door Red Bull en Mercedes. “De tweede plaats van Vettel kwam na een race waarin hij geen hoofdrol speelde, maar net een hele wedstrijd achter Verstappen zat zonder hem te kunnen bedreigen”, analyseert Brawn.

Ferrari lijkt langzaam maar zeker de rol te moeten lossen dit seizoen, maar dat is niet het moment om op te geven. Het team moet van haar fouten leren als het vooruitgang wil boeken”, besluit de Engelsman.

Lees ook: Top & Flop Monaco 2019: Topscores voor Hamilton en sterke subtoppers, harde les voor Leclerc