George Russell geeft toe dat hij sterker moet worden in de openingsronde. De Britse Williams-coureur vindt dat hij agressiever moet zijn bij de starts, aangezien hij dit seizoen regelmatig zijn plek verloor aan zijn teamgenoot Robert Kubica.

George Russell domineerde het kwalificatieduel met zijn teamgenoot Robert Kubica, die hij in alle 21 raceweekenden versloeg op de zaterdag. In de races was de 21-jarige Brit niet zo dominant en moest hij de Pool, die dit seizoen het enige puntje voor Williams pakte, regelmatig laten passeren. Volgens Russell valt er dan ook vooral wat te verbeteren bij de start volgend seizoen.

”Het verhaal van mijn seizoen is dat ik in de eerste ronde wordt ingehaald door Robert, geen goede start heb en niet agressief genoeg ben”, zegt Russell tegen Formula1.com. ”Dan heb ik een beter tempo en heb ik moeite om hem in te halen totdat ik hem ergens halverwege de race inhaal”, aldus Russell.

Lees ook: Russell: ‘Kubica verslaan in kwalificatie lijkt makkelijker dan het is’

‘Zeer waardevolle ervaring’
”Het tempo aan het einde van de race was echt heel sterk, maar ik moet gewoon sterker worden in de openingsronde”, concludeert Russell. De Brit eindigde het seizoen uiteindelijk puntloos, maar ondanks dat vindt senior engineer Dave Robson dat hij goed heeft gepresteerd in zijn debuutjaar.

”George heeft zijn eerste seizoen in de Formule 1 onder lastige omstandigheden voltooid. Zijn talent, toewijding en enthousiasme zijn evident en het is duidelijk dat hij alles in zich heeft om een werkelijk uitzonderlijke Formule 1-coureur te worden. Misschien waardeert hij het nog niet helemaal, maar hij heeft dit jaar zeer waardevolle ervaring opgedaan wat zich in de toekomst zal uitbetalen”, aldus Robson.

Russell mocht in Abu Dhabi tijdens de testdagen in de Mercedes stappen. Foto: Motorsport Images