George Russell is een fan van het circuit in Zandvoort maar denkt de daadwerkelijke reden voor de terugkeer van de Formule 1 in Noord-Holland wel te weten. “We gaan er in wezen heen voor Max Verstappen en de Nederlandse fans.”

Lees ook: Coureurs kijken alvast vooruit naar ‘awesome, supersnel’ Zandvoort: ‘Hopelijk houden ze de grindbakken’

“Ik houd van Zandvoort”, zegt de Brit tegen Racefans.com. Russell racete er voor het laatst in 2016, toen nog in de F3. “Wat betreft het pure rondje staat het waarschijnlijk wel in mijn top 5 favoriete circuits in de wereld. Maar wat betreft racen wordt het net zo slecht als in Monaco.”

Russell denkt dat de Nederlandse GP straks in het rijtje ‘saaiere races’ terechtkomt. “Iedereen weet wat hen te wachten staat als we naar Monaco gaan. Hetzelfde geldt voor Melbourne, inhalen gebeurt er nauwelijks. En nu voegen we Zandvoort aan dat rijtje toe, dat moeten we accepteren. We gaan er in wezen heen voor Max Verstappen en de Nederlandse fans. Maar de Formule 1 is nergens zonder de fans, het is wat het is.”

Lees ook: Lammers: Ons decor in Zandvoort is straks miljoenen waard

Bij de bekendmaking van de terugkeer van de Dutch GP werden er al verscheidene aanpassingen aangekondigd, Russell heeft ook nog wel een suggestie. “De eerste bocht, de Tarzanbocht, is echt fantastisch. misschien moeten we die iets nauwer maken aangezien hij nu vrij breed is. Misschien kunnen ze er een bocht van maken zoals bocht 1 in Austin. We zullen zien. Ik hoop dat ze de grindbakken met rust laten, dat maakt het circuit juist zo uitdagend om te rijden.”