George Russell zegt dat hij zijn teamgenoot Robert Kubica zal missen. Russell heeft ‘veel geleerd’ van de Pool, die na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid neemt van Williams. Kubica zelf heeft nog niks bevestigd voor 2020, maar hij wil ‘hoe dan ook’ racen.

Kubica kondigde in Singapore zijn afscheid aan. Hij kende een teleurstellende rentree in de Formule 1 waarin hij in alle twintig kwalificaties tot nu toe werd verslagen door Russell. Desondanks heeft de Pool wel een punt achter zijn naam staan, met dank aan de chaotische Duitse Grand Prix. Russell zegt dat hij Kubica ‘absoluut’ zal missen.

”Ik heb een goede band met Robert”, zegt Russell tegen Racefans.net. ”We kunnen goed opschieten met elkaar. Hij is een ongelooflijk grappige kerel. Hij is zeer intelligent als het gaat om de techniek. Ik heb veel geleerd van zijn omgang met de engineers en de feedback die hij geeft. Dat liet mij zien dat ik nog meer te leren heb om een complete coureur te worden”, aldus Russell.

Lees ook: Williams: ‘Enorme pech veroorzaakte gebrek aan reserveonderdelen’

Toekomst
Kubica heeft nog niks bevestigd over zijn toekomst. Hij wordt wel in verband gebracht met een rol als test- en reservecoureur voor Haas in 2020, maar ook dat is nog niet zeker, mede omdat beide Haas-coureurs hebben aangegeven hun tijd in de vrije trainingen niet af te willen staan aan de Pool. Bij een evenement van zijn sponsor Orlen gaf de 34-jarige Pool aan dat hij ervan overtuigd is dat hij hoe dan ook in 2020 zal gaan racen.

”Natuurlijk tikt de klok, maar ik ben er vrij zeker van dat het er goed uitziet. Elke week gebeurt er wel iets, positief en negatief, maar ik ben er relaxed over. Racen is iets voor mij waar ik altijd naar uitkijk en ik zal misschien verschillende programma’s combineren”, aldus Kubica.

Lees ook: Kubica: ‘Lang niet alles kunnen laten zien door slechte Williams’

Foto: Motorsport Images