Het was een kopie van vorig jaar aan het einde van Q1. Complete chaos met weinig tijd op de klok. Een paar coureurs werden slachtoffer van de files waaronder George Russell. De Brit was dan ook laaiend na de kwalificatie. 

“Echt belachelijk”, begint de zwaar gefrustreerde George Russell tegen F1. “Ik heb echt geen idee wat er aan de hand was. Ik snap niet waarom iedereen de auto’s op hetzelfde moment naar buiten stuurt. Je weet wat er gaat gebeuren. Je weet dat iemand kan crashen. Een paar coureurs probeerden in te halen, anderen gingen juist langzamer rijden. Echt belachelijk”, aldus Russell.

Lees ook: Rampzalige kwalificatie voor Ferrari: ‘We hadden dit al een beetje verwacht’

Het was een gemiste kans voor hem. “Wij moeten juist toeslaan bij dit soort stomme fouten bij anderen, maar wij zaten juist middenin de problemen. Q2 was echt wel mogelijk met alles wat er aan de hand was”, zegt de Brit.

Volgens Russell komen deze files door het circuit. “Iedereen wil een slipstream. Ze hadden een minimumtijd ingevoerd voor de outlaps, maar dat maakte het juist erger. Iedereen was bang om die tijd niet te halen. Het leek alsof we een Indy500 herstart deden”, aldus de Formule 2-kampioen van 2018.

Toch kijkt de Williams-coureur uit naar de race, die hij als negentiende gaat aanvangen. “We hebben auto’s om ons heen waar me mee kunnen vechten. We kunnen echt een leuke race hebben”, sluit hij af.

Lees ook: Verstappen niet verrast door vijfde startplek: ‘Hebben gewoon geen goed werk geleverd’

Foto: Motorsport Images