*

Sainz bestraft en pitsstart voor Magnussen: twee plekken winst voor Verstappen

Sjaak Willems

Sjaak Willems

8 juni 2019 23:33

Sainz bestraft en pitsstart voor Magnussen: twee plekken winst voor Verstappen

Het wordt zondag een inhaalrace voor Max Verstappen maar over twee coureurs hoeft hij zich voorlopig niet meer druk te maken. Carlos Sainz heeft een gridstraf gekregen omdat hij in Q1 Alexander Albon in de weg reed. Kevin Magnussen start na zijn klapper vanuit de pitsstraat.

Het incident met Sainz en Albon vond plaats in de eerste twee bochten. In de ronde daarvoor had Albon nog plaats gemaakt voor Sainz die in zijn snelle ronde zat, even verderop werd de gunst niet terugbetaald. “Ik bied mijn excuses daarvoor aan, het team ook. Het kost ons drie plaatsen”, zegt de Spanjaard schuldbewust tegen Motorsport.com.

Lees ook: Verstappen klaar na Q2: ‘Gewoon pech’

Albon was er niet heel erg verbolgen over, hij slaagde er alsnog in om Q2 te bereiken en bereikte uiteindelijk de veertiende startplek. Kevin Magnussen, die met zijn crash in het eerste kwalificatiegedeelte voor een rode vlag, start vanuit de pits.

Hij kwalificeerde zich als tiende maar zijn Haas heeft zoveel schade dat er de nodige onderdelen vervangen moeten worden. “De versnellingsbak en het chassis zijn beschadigd. En het is beter om met verse banden vanuit de pits te starten dan met gebruikte banden vanaf P15”, aldus teambaas Günther Steiner.

Lees ook: Kwalificatie: Vettel verslaat Hamilton in duel om pole in Montréal, Verstappen strandt in Q2